Vaahdon lämmönjohtavuus

Tiedämme kaiken vaahdon lämmönjohtavuus

Kaikki puhuvat siitä, mutta kukaan ei nähnyt. He ymmärtävät, että sitä tarvitaan ja mistä, en tiedä. Ymmärtää, että se on tarpeen pienentää sitä, mutta koska he eivät tiedä. Loppujen lopuksi puhumme kyky eristys estää lämmön siirtyminen alueen käytössä niitä, tai yksinkertaisemmin, sen alhainen lämmönjohtavuus. Lämmönjohtavuus vaahto on tärkein ominaisuus, joka määrittää, kuinka sitä käytetään eristyksen rakennusten ja rakenteiden.

Perusteella alhainen lämmönjohtavuus

Kaikkien käytettävissä olevien myönteisiä ja kielteisiä ominaisuuksia, vaahto (paisutettu polystyreeni) sitoutuneen styreenin ja erityinen tuotanto- tekniikka.

Aluksi, styreeni kyllästetty kaasulla tai ilmalla, muuttuen ontto pelleteiksi. Sitten, vaikutuksen alaisena kuuman höyryn esiintyy useita tilavuuden kasvu rakeiden jälkeen sintraamalla läsnä sideainekoostumuksen. Täten saatu levy muodostuu useista pallojen oikeaa muotoa, kaasutäytteisiä.

Sty- seinät ovat ohuet, mutta erittäin kestäviä. Silloinkin, kun merkittävät paine on sovellettu, tuhota kuori ei ole niin yksinkertaista. Pidetään sisällä kaasu pysyy muuttumattomana kaikissa olosuhteissa, saadaan aikaan korkea lämmöneristys suojatun tilavuuden.

Täyttötilavuus eristys kaasujen riippuu sen tiheydestä. Se vaihtelee 93-98%. Mitä suurempi prosentti, sitä pienempi tiheys, sitä parempi on materiaalin suurempi lämmönjohtavuus, ja yleensä korkeampi laatu eristys ja muita tärkeitä ominaisuuksia.

Ymmärrä "lämmönjohtavuus polystyreeni" voi olla fyysisessä ulottuvuus. Tämä arvo mitataan W / m K h salauksen seuraavasti: kuinka monta wattia lämpöenergian kulkevat eristeen paksuus alueella 1 m2 tunnissa lämpötilassa laskua lämmitetyn pinnan 1 K (Kelvin). K 1 on yhtä kuin 1 ° C

Kaavio vuoto lämpöä lämmittimen

Tekniset ominaisuudet materiaalin eri tiheys osoittaa lämmönjohtavuus vaahdon. Se vaihtelee 0,032-0,04 yksikköä. Lisäämällä tiheyden levy pienennetään.

Lämmönjohtavuus yksinkertaisia ​​sanoja: kuinka monta wattia lämpöenergian kulkevat eristeen paksuus alueella 1 m2 tunnissa lämpötilassa laskua lämmitetyn pinnan 1 K (Kelvin). K 1 on yhtä kuin 1 ° C

Mutta äärettömän kasvattamalla materiaalin tiheys voi saavuttaa nolla lämpöä. Kääntämällä joitakin rajan ja jatkaa kasvuaan tiheyden, saamme äkillinen lisääntyminen lämpöhäviöitä. Tarpeen ymmärtämään, että lisäämällä tiheys, tilavuus ja kaasun määrä materiaalin vähenevät, ja näin ollen, lämmöneristys heikkenee.

Empiirisesti se määritetään, että maksimikapasiteetti säilyttää lämmöneriste saavutetaan sen tiheys on 8-35 kg / m3. Tämä lukumäärä on merkitty pakkaukseen, osoittaa, kuinka paljon painoa 1 m3 eriste ilmoitettuun tiheys. Alhainen tiheys - alhainen paino. Kevyt - helppo asentaa ja asennus.

Jotta esittää tämän fyysisen koon graafisesti, vertailun lämmönjohtavuus vaahdon tekee muiden rakennusmateriaalien. Kuvittele, että seisot ja katsella lopusta seinällä osia eri materiaaleista. Ensi näkemältä kelluu betoniseinään paksuus 3,2 m, niin muuraus tiilet 5 (1,25 m), sitten suhteellisen ohut puinen seinän leveys kyynärvarren aikuisen (0,40 m). Ja jossain lopulta huomaamaton vaahtoarkki 0,1 m paksuus. Koska nämä materiaalit yhdistää kaikki suuri paksuus? Vain yksi.

Niillä on sama kerroin lämmönjohtavuus.

Käyttämällä sen alhainen lämmönjohtavuus, on mahdollista pitkälti kulutuksen vähentämiseksi melko kalliita hankinta ja asennus rakennusmateriaaleja. Talo on rakennettu tiili 2,5 luotettava sekä talon seinät, joiden paksuus on 5 tiiliä. Ainoastaan ​​ensimmäisessä tapauksessa lämmitys maksaa enemmän. Haluat talo on lämpimämpää? Ei tarvitse rakentaa lisää kuten seinään. Riittää sen lämmetä seinään 50 mm: n levy. Tuntea ero. 2,5 tiili talo ja kehä vaahtolevy on 50 mm paksu. Säästää aikaa, rahaa, valtaa.

Joku voisi väittää, että tämä on väärä vertailu. Et voi verrata materiaaleja, niin erilainen alkuperä ja sisäisen rakenteen. Selvä. Vertaa sitten moderni eristys: mineraali (basaltti), vaahto ja suulakepuristettua polystyreeniä, polyuretaanivaahto.

Suoritetaan vertailu ei selvästikään ole hyväksi levyjen ja matot kuitumateriaaleja. Niiden lämpökapasiteetti on lähes 1,5 kertaa suurempi kuin vaahto. Tämä heti alentaa niiden käyttöarvoa ja laittaa alemmalla tasolla tämän indikaattorin.

Vertaa lämmönjohtavuus suulakepuristettua polystyreeniä vaahtoa ja varsin vaikeaa. Fyysisesti ja matemaattisesti luvut ovat hyvin lähellä. Tunnustaa johtoa, jolla on pienempi kerroin lämmönjohtavuus suulakepuristettua polystyreeniä solumuovi, laajennettu polystyreeni vastaa hänelle niiden etu - hinta. Välillä 4/100 mainitun kertoimen yksikköä, vaahdotettu polystyreeni limittyy hinta, joka on 4 kertaa pienempi kuin arvostettuja kilpailijat.

Jopa silloin, kun verrataan lämmönjohtavuus polyuretaanivaahdon ja voidaan sanoa, että vaahdotettu polystyreeni "hyvin pitää lyödä." lämmönjohtavuuskerroin polyuretaanivaahdon on vain 30% pienempi kuin polystyreeni. Ja hinta ... Älä unohda sitä, että sen asennus vaatii tiettyjä taitoja ja laitteita. Mikä edellyttää lisäkustannuksia. Tupaantuliaisiin vaahdon voidaan tehdä omin käsin.

Niin, että on jotain miettiä ennen valintaa eristys.

Levitä keskittyen määrä

Että lämmönjohtavuuskerroin polystyreenivaahdon määrittää järjestyksen ja paikka sen käyttöä.

Materiaali, alhainen tiheys ja suuri lämmönjohtavuus käytetään eristys vertikaalisten rakenteiden sisällä. Tämä polystyreenivaahdoissa numero "15" merkinnässä. Heillä on ohut eikä voimakkaasti absorboi sisätilavuus.

Eristys nimetty numero "25", on kyky käyttää eristystä ulkoseinien, välituotetta (attics, kellareissa) laatat, tasakaton ja senkin kuten omakotitaloissa ja kerrostaloissa.

Tihein ja pienin arvo lämmönjohtavuus vaahtojen numero "35" nimissä. He eristettävä riittävästi haudattu perustukset, tiet, kiitoratojen.

Todennäköisesti ei tällaista rakennusmateriaalina jota ei eristää vaahtoa. Jos et näe sitä lämmöneristyskyky, se ei tarkoita, että se ei ole. Tämä voidaan nähdä, kun lämpeneminen talon, saada pisteet kulutetun energian.

Mikä on lämmönjohtavuus vaahdossa? Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Tehokkuus - ensimmäinen asia, joka meidän etsiä valitessaan eristyksen. Erilaisia ​​materiaaleja aluksi mitataan juuri tämän kriteerin mukaisesti, ja sitten päästä toimia muut ominaisuudet, piirteet ja asennuskustannukset. Tänään katsomme lämmönjohtavuus vaahdon edullisin ja kysyntää, koska sekä verrata sitä muihin tyyppisiä eristys.

Lämmönjohtavuus - arvo osoittaa, kuinka paljon lämpöä (energia) joka kulkee tunnissa läpi 1 m rungon tietyssä lämpötilassa ero yhdellä ja sen toisella puolella. Se mitataan ja lasketaan useita alkuehdot:

 • 25 ± 5 ° C - se on kiinteä osa, joka on asennettu käynti ja SNP.
 • "A" - näin nimetty kuiva ja normaali kosteusolosuhteissa huoneessa.
 • "B" - kaikki muut edellytykset viittasi tähän luokkaan.

Itse asiassa lämmönjohtavuus vaahto rakeet puristetaan valoa levy, ei ole itsessään tärkeä, yhdessä eristeen paksuus. Kun kaikki päätavoitteena - saavuttaa optimaalisen tason resistenssin kaikki kerrokset muurin vaatimusten mukaisesti tietyn alueen. Alkuvaiheen numeroa olisi riittävä käyttää hyvin yksinkertainen kaava: R = p ÷ k.

 • Terminen resistanssi R löytyy erityistä taulukoissa leikata 23-02-2003, esimerkiksi ottaa Moskova 3,16 m · ° C / W Ja jos pääseinän niiden ominaisuuksissa nedotyagivaet tähän arvoon, ero olisi se estää eristeen (mineraalivilla tai sama vaahto).
 • Osoitin p - edustaa vaadittu paksuus eristekerroksen, metreinä.
 • Kerroin K - vain antaa viitteitä johtavuus elinten joihin keskitymme valinnassa.

Lämmönjohtavuus materiaalin tarkistetaan kuumentamalla toiselle puolelle arkin ja mittaamalla energian määrä lähettämän johtuminen vastakkaiseen pintaan aikayksikköä kohti.

Indikaattorit eri laadut polystyreenistä

Edellä yksinkertaistettua kaavaa voidaan päätellä, että mitä ohuempi levy eristys, vähemmän tehokas se on. Mutta lisäksi tavallista geometriset parametrit, lopullinen tulos vaikuttaa vaahdon tiheys ja, vaikka vähäinen - ainoastaan ​​tuhannesosaa 1-5. Vertailun vuoksi ottakaamme kaksi vierekkäistä levyjen merkki:

 • DPM-25 C omistaa 0039 W / m · ° C
 • DPM-35 C: ssa suurempi tiheys - 0,037 W / m · ° C

Mutta muutos paksuuden eron tulee paljon selvempi. Esimerkiksi kaikkein ohuiden 40 mm tiheydellä 25 kg / m 3, lämmön johtuminen määrä voi olla 0,136 W / m · ° C: ssa ja 100 mm: n samaan polystyreeni kulunut vain 0,035 W / m · ° C

Riippuvuus on epälineaarinen, koska erikoisuus johtavan siirron. Kuitenkin, koska kerroin lasketaan aikayksikköä kohti, ja materiaalin tiheys pysyy muuttumattomana, lämpötilaero ulkopinnan kanssa on "etenemistä" energian läpi laatan pienenee. Jos paksuus laajennetusta polystyreenistä on suuri, lämpö ei ole aikaa tarttua kääntöpuolelle, että yleensä, se on tarpeen hyvän eristyksen.

Vertailu muihin materiaaleihin

Keskimääräinen lämmönjohtavuus DPM alueella 0,037-0,043 W / m · ° C: ssa, ja se ohjataan. Tässä vaahto verrattuna mineraalivillan basalttikuituja näyttävät voittaa merkityksetön - se suunnilleen samoja indikaattoreita. Kuitenkin, kun kaksi kertaa paksuus (95-100 mm vastaan ​​50 mm polystyreeniä). Myös se, joka sopii yhteen johtavuus eristyksen erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, tarpeen pystytys seinät. Vaikka se ei ole aivan oikea, mutta hyvin selvästi:

1. Red keraaminen tiili on lämmönsiirtokerroin 0,7 W / m · ° C (16-19 kertaa suurempi kuin vaahto). Yksinkertaisesti sanottuna, korvata 50 mm eristettä soveltaminen edellyttää, jossa noin 80-85 cm. Paksu Pii eikä tarvitse alle metrin.

2. Kiinteä puu verrattuna tiili parempi tässä suhteessa - ovat vain 0,12 W / m · ° C, joka on kolme kertaa suurempi kuin polystyreeni. Laadusta riippuen puun ja menetelmä rakenneseinissä, DPM vastaava paksuus 5 cm leveä runko voi olla jopa 23 cm.

Paljon loogista verrata sterolien kuin mineraalivillaa, tiili tai puu, ja harkitsemaan tiiviimpää materiaalit - vaahtoa ja Penoplex. Molemmat kuuluvat vaahdotettu polystyreeni ja jopa valmistettu samasta rakeita. Se on ainoa ero niiden "liimaus" tekniikka antaa odottamattomia tuloksia. Syynä on se, että tuotanto styreenihelmiä Penoplex samanaikaisesti käyttöön paisutteiden käsitellään paineen ja korkean lämpötilan. Tämän seurauksena, plastinen massa tulee suurempi yhdenmukaisuus ja kestävyys, ja ilmakuplat tasaisesti elimistöön levy. Vaahto yksinkertaisesti kaataa höyry muotoinen popcorn, joten yhteys turvonnut rakeet ovat heikompia.

Seurauksena, lämmönjohtavuus Penoplex - pursotetaan "suhteelliset" PSB - myös parani selvästi. Se vastaa parametrien 0,028-0,034 W / m · ° C, eli 30 mm, riittää korvata 40 mm vaahto. Kuitenkin monimutkaisuus ja tuotantokustannukset kasvaa Epps, joten älä luottaa säästöjä. Muuten, on yksi mielenkiintoinen vivahde: ​​suulakepuristettua polystyreeniä on yleensä hieman menettänyt tehokkuutta tiheyden kasvaessa. Mutta käyttöönotto grafiitin Penoplex tämän riippuvuuden melkein katoaa.

Jos asia on tärkeällä sijalla vahvuus ei ole välttämätöntä, ja sinun on hyvä eriste, helpompaa ja halvempaa itse ostaa vaahto. Verrattuna materiaaleja, kuten mineraalivillaa, puu ja keraamiset tiilet, se on varmasti hyvä. Tärkeintä - älä käytä sitä tulen-sivustoja ja aina yrittää suorittaa lämpöeristys rakennusten ulkopuolella.

Hintoja 1000x1000 mm Vaahtolevyt (ruplaa):

Ulkoseinäeristeiden Penoplex kotiin voit turvallisesti suojata sitä tärinältä.

Nykyisin yhä useammat ihmiset valitsevat eristeenä vaahtomuovi.

Nykystandardeja lämpöeristys rakenteiden käytetä energiatehokkaiden eristys, erityisesti.

Mitä paremmin vaahtoa tai kevytbetoni?

Soveltaminen DSP rakentaminen

Lämmönjohtavuus vaahto + taulukon

Tärkein ominaisuus, jonka polystyreeniä on laajalti tunnustettu materiaalina eristävä №1, on erittäin alhainen lämmönjohtavuus vaahdon. Suhteellisen alhainen lujuus materiaali kompensoi etuja, kuten vastustuskyky useimpia syövyttäviä yhdisteitä, kevyt paino, myrkyttömyys ja työturvallisuutta. Hyvä lämmöneristyskyky vaahdon avulla varustaa talon lämpeneminen suhteellisen alhainen hinta, ja kestävyys eristys on suunniteltu kesto on vähintään 25 vuotta palvelua.

Mitä sinun tarvitsee tietää vaahdon lämmönjohtavuus

Kyky materiaalia lämmönsiirron, pitää tai viivästyttää lämpövirran otettu arvioimiseksi lämmönjohtavuuskerroin. Jos tarkastellaan sen ulottuvuus - W / m ∙ C, on selvää, että se on erityinen arvo, joka määritetään seuraavat ehdot:

 • Puute kosteutta pinnalle levyn, eli lämmönjohtavuus vaahdon hakemiston - arvo määritetään täysin kuivassa ympäristössä, joka luonnossa ovat käytännössä ei ole olemassa, paitsi että erämaassa tai Etelämantereella;
 • Arvo lämmönjohtavuus kerroin annetaan vaahdon paksuus 1 metri, joka on erittäin kätevä teorian, mutta jotenkin ei vaikuttava käytännön laskelmat;
 • Tulokset lämmönjohtavuus ja lämmönsiirron mittaukset suoritetaan tavanomaisen olosuhteissa lämpötilassa 20 ° C

Mukaan yksinkertaistettua menetelmää, laskettaessa lämmönkestävyyttä vaahdotetun eristekerroksen paksuuden on kerrottava kerroin lämmönjohtavuus, ja sitten kertoa tai jakaa useisiin käytetyt kertoimet, jotta todellisia käyttöolosuhteita eristys. Esimerkiksi vahva materiaali kastelua, tai läsnäolo kylmäsiltoja, tai menetelmä asennettavaksi rakennuksen seinän.

Sikäli kuin lämmönjohtavuus vaahto on erilainen muista materiaaleista, voidaan nähdä seuraavassa vertailevassa taulukossa.

Itse asiassa, ei ole niin yksinkertaista. Määrittämään lämmönjohtavuus voidaan muodostaa kädet tai käyttää valmiita ohjelman laskennassa lämmöneristys parametrit. ja yleensä tulevat pieni esine. Chastnik samozastroyschik tai ehkä ei olla kiinnostuneita lämmönjohtavuuden seinät, peti vaahto eristysmateriaalin kanssa marginaali 50 mm, mikä riittää useimpiin vaikea talvi.

Suuret rakennusliikkeet toimivat eristys seinissä alueella kymmeniä tuhansia neliöitä, mieluummin toimimaan pragmaattisesti. Loppuun laskenta eristys paksuus käytetään, jotta voidaan arvioida ja oloarvojen lämmönjohtavuus saatu täysimittainen laitos. Tämän pasta seinämäosan paksuus useiden eri levyjen ja eristys mitattiin todellinen terminen kestävyys. Tämän seurauksena voidaan laskea optimaalisen vaahdon paksuus on muutaman millimetrin sijasta noin 100 mm eriste voidaan asentaa nykyiseen arvoon 80 mm ja säästää huomattavan määrän rahaa.

Sikäli kuin käyttö vaahto on edullinen verrattuna standardin materiaaleja, voidaan arvioida seuraavan kaavion.

Josta lämmönjohtavuus vaahdon riippuu

lämmönjohtavuus vaahto, kuten mikä tahansa muu materiaali, riippuu kolmesta perusosaa:

 1. ilman lämpötila;
 2. vaahtoa levy;
 3. kosteustaso, jossa lämmitin on käytetty.

Kuten voidaan nähdä järjestelmän, alhaisissa ilman lämpötiloissa gradientti seinämän paksuus vaihtelee lineaarisesti negatiiviset arvot ulkopinnalla vuorauksen 20 ° C: seen sisällä. On myös välttämätöntä valita paksuuden ja lämmönjohtavuus materiaalin kastepisteen tai, toisin sanoen, lämpötila, jossa alkaa vesihöyryn kondensoimiseksi, vaahto oli ryhmän sisällä.

Vaikutus tiheys ja kosteus

Vaikka kaikki takeet valmistajien, vaahto voi absorboida ja kuljettaa vesihöyry, vertailun, arvo vesihöyryn läpäisevyys vaahdotetun levyn on vain 20% alempi kuin puun läpäisevyyttä. Luonnollisesti, kun läsnä on vesihöyryn vaahdon paksuus vaikuttaa merkittävästi sen johtavuus. Löytää riippuvuus hakemistoja on lähes mahdotonta, joten laskelmat tehdä avustus lämmönjohtavuus empiirisen perusteella eristeen paksuus.

Vaahto pystyy absorboimaan pintakerroksissa on enintään 3% vettä. imeytyminen syvyys on 2 mm, niin kun määritetään lämmönjohtavuuden materiaalin heitetään pois mm tehokkaan eristyksen paksuus. Näin ollen, 10 mm paksu levy on verrattuna levyn 50 mm lämmönjohtavuus on enintään 5 kertaa ja 7 kertaa. Huomattavalla paksuus vaahto, yli 80 mm, terminen vastus kasvaa paljon nopeammin kuin sen paksuus.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa lämmönjohtavuus on materiaalin tiheys. Saman materiaalin paksuus eri merkkien tiheys voi olla kaksi kertaa. Uskotaan, että 98%: n eristys rakenne on ilmakuivattiin. Kasvavia määriä kaksinkertainen polystyreenilevylle tietenkin lämmönjohtavuus on myös lisääntynyt noin 3%.

Mutta se ei ole määrä polystyreeniä, muuttuvat koko helmien ja solujen, jotka muodostavat vaahtoa muodostuu paikallisia alueita, joilla on hyvin korkea lämmönjohtavuus tai kylmäsiltoja. Tämä pätee erityisesti halkeamia ja nivelet, muodonmuutoksen alueet ja asentaa kiinnittimet. Siksi asennettaessa ankkurien sateenvarjo kiinnikkeet suositella rajoittamalla 3 pistettä.

Vaikutus kemiallinen koostumus lämmönjohtavuus

Harvat ihmiset kiinnittävät huomiota erityisominaisuudet vaahdon. Nykyisin vakavin ongelma vaahtoa pidetään sen kykyä syttyä ja vapauttaa myrkyllistä palamistuotteita. SNIP ja GOST edellyttävät, että vaahto käytetään lämmöneristyksen asuinrakennusten ollut itsestään sammuva on alle 4 sekuntia. Tätä tarkoitusta varten suoloja joitakin ei-rautametallien, kuten kromi, nikkeli, rauta, sisällyttäminen aineita, jotka tuottavat hiilidioksidia kuumennettaessa.

Tämän seurauksena käytännössä vaahtoa indeksi "C" - sammuva lämmönjohtavuus on paljon suurempi kuin normaali polystyreeni. Käytäntö käyttää polystyreeni eristyksen EU: ssa osoitti, että edullisempi ja halpa on pinnoittaa ulkopinta modifioimattoman vaahto erityinen pinnoite vaahdotusaineita. Tämä ratkaisu mahdollistaa pitää lämmön säästäviä ominaisuuksia ja ympäristöystävällisyys materiaalin samalla merkittävästi parantaa paloturvallisuutta.

Lämmönjohtavuus vaahto on lähes ole muuttunut ajan kuluessa, kuten esimerkiksi mineraalivillaa tai silikaatti-lohkoja. Ainoa ongelma on hajoamista polystyreeni vaikutuksen alaisena auringonvaloa ja ultraviolettisäteilyä hajallaan. Pitkäaikainen säteilytys materiaalin löystyy, säröillä katettu ja helposti täytetty lauhde, niin että alkuperäistä arvoa lämmönjohtavuuden tarpeen sulkea eristys vuori.

Str. Useimmat Dorogomilovskaya 10

Dmitrov Shosse. 163 ja, rakennus 1, kerros -1

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + 2 =