Valmiste alle linoleumilla

Miten valmistautua lattiaa linoleumi - valmistelu substraattien eri materiaaleista

Jos olet jo ostanut kaunis uusi linoleum, sinun ei pitäisi kiirehtiä sen asennuksen. Että lattia toimi niin kauan kuin mahdollista, sinun täytyy valmistautua maapohjan linoleum. Hän olisi kiinnitettävä erityistä huomiota, riippumatta tyypistä lattiapinnoitteen. Lisäksi työsuunnitelman muodostetaan, koska tyyppiä, jossa on pohja.

Valmistelu alla linoleumlattianpäällysteitä kädet riippuu siitä, mitä se on varastoitava. Jos se on - betonilattia, tarvitset kykyä työskennellä sementtilaastit, ikään kuin lattia puun, puuseppä tarvittavat taidot.

Vaiheet tehdyn linoleumin ovat seuraavat:

 • count materiaali;
 • koulutuskeskuksessa;
 • leikkaus, muotoilu ja vahvistamisesta linoleumi.

Toinen vaihe on syytä harkita tarkemmin. Tällainen materiaali on helppo työstää kuten linoleumi, mutta se on useita ominaisuuksia aikana tehdyn. Tämä johtuu siitä, että hän pystyy toistamaan kaikki kolhut ja lattian epätasaisuutta, eli ne ovat, että se on painettu.

Tilanne on vielä pahentaa ohuempi linoleumin. Että uusi lattia muutamassa päivässä, ei ole menettänyt siisti ulkonäkö, olisi varmistettava alle linoleumin perusta valmistelua, eli sen on oltava puhdas ja pölytön.

Betonipohja voidaan pitää parhaiten alle linoleum. Tällainen lattia on erittäin helppo kohdistaa, kunnes ihanteellinen tila. Valmistus betonilattian alle linoleumin alkaa puhdistus pinnan. On välttämätöntä oppia huoneen kaikki huonekalut, poista vanha sokkelit ja päästä eroon roskat.

Se on parasta kohdistaa kerroksessa sementtilaasti. Liuosta sekoitetaan hiekan kanssa suhteessa 1: 2,5-3. Hiekka on siivilöity, vettä lisätään niin, että saadaan nestemäinen seos.

Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kaatamalla sementtiä-kaseiini mastiksi (suhteissa 1: 4), esimerkiksi, jos se on tarkoitus korjata samalla linoleumin koostumus. Katso myös: "Miten saada lattialle linoleum on betonilattialle."

Kun poistetaan pohjan kaikkien tarpeeton - se ei likaa, pölyä - olisi runsaasti kostuttaa vedellä. Saavuttaa paras laatu siteet, voit käyttää majakat, joka voidaan joko puusta tai metallista. Välit majakat tulisi olla 1,5 m - jotta ne eivät taivu. Lisäksi väliset tyhjät majakat täytetään liuoksella ja pinta tasoitetaan. Paksuus perän riippuu koko kaikkien epäsäännöllisyyksiä emästä.

Kaatamisen jälkeen liuos, emäs levitin ja käsin zaravnivaetsya korvataan. Ihannetapauksessa kaikki tasaantunut poistaa pienintäkään kuoret ja antamalla riittävästi tasaisuus. Asiantuntijat eivät suosittele puhdasta sementtilaastille sementtiä. Liiallinen tasaisuus huononee tarttuvuuden linoleumin kytkimen, lopulta se kestää ei niin kauan (lue: "Munivat linoleum Betonilattialle").

Valmistelu munivia linoleumilla sisältää ylläpidon valmiin pinnan kosteana 5 päivä. Tänä aikana, emäs sirotellaan vedellä 1-3 kertaa päivässä.

Joskus miten valmistautua lattian linoleum voidaan rajoittaa vähäinen perushuoltotyöstä. Siinä tapauksessa nykyisen perän riittävästi poistaa lian, pölyn ja muut tarpeettomat elementtejä. Seuraavaksi sinun täytyy tarkistaa pohjaan 2 metrin bar. Pistevikoja tulee merkitä pinnalla, esimerkiksi hieno.

Tällaisia ​​pieniä korjauksia sopiva laastin edellä. Prosessissa poistaminen vikoja täytyy käsi itsensä harjat, lastat, levitin ja lastaa. Päätyttyä poistamaan kaikki viat on annettava ongelma-alueiden kuivua.

Lisäksi pyyhitty pois ylimääräinen roskat ja voi edetä hionta, joka suoritetaan tavallisesti erikoistunut baaria. Lopussa pinta voidaan modifioida hiekkapaperilla tai hohkakiveä. Työ tehdään paljon parempi, jos jauhatus suoritetaan erityisiä jauhamisvälinettä.

Vaihtoehtoisesti pienet painaumia lattialle voi olla podshpaklevat, mutta turvautuivat tätä menetelmää useammin kuin asuintiloja, kotona, et voi tehdä tätä.

Monet ovat sekoittaa kysymykseen siitä, miten valmistetaan betonilattiaan alle linoleumin, jos se on jo vanha linoleumi. Ensin täytyy määrittää sen tilaan. Jos se on epätasainen, sillä reunat ovat rosoiset tai halkeamia, se on parasta päästä eroon siitä. Jos vanha linoleumi on erinomaisessa kunnossa, se pitäisi pestä ja tehdä se puhtaana. Kaikki epätasaisuudet oikealle.

Säilyttäminen vanhan linoleumin paranee äänieristystä huoneeseen, ja itse pinta on paljon lämpimämpi ja pehmeämpi tuntuista (lue: "Miten saada äänieristyksen alla linoleum lattialle").

Miten valmistautua pintojen keraamisten laattojen ja PVC

Miten valmistautua lattiaa linoleumin, jos se vedetään PVC laatta? Ensin täytyy puhdistaa pohjaan kiillottaa. Jos se on keraaminen laatta, niin se ei voi purkaa, puhdistaa huolellisesti tarpeeksi.

Tarkastuksen aikana sinun täytyy löytää kaikki viat, vaurioituneet laatat poistetaan. Sen jälkeen, kaikki halkeamat, saumat ja paikat purkaa laatat ovat täynnä itsetasoittuva yhdisteitä.

Jos on pieniä halkeamia linoleumin-turvallinen, ne yksinkertaisesti zaravnivayut epoksi, niin pohja kuivataan ja kiillotettu.

Hyvin usein käy niin, että taloudellisten rajoitteiden vuoksi, on tarpeen luoda lattiapinnoite lattialle puun tai parketti. Tällöin valmistelu puulattian alla linoleumia tarvitaan myös. Lisäksi kaikki alkaa myös visuaalisen pintatarkastus ja korjata sen tarvittaessa.

Jos löytää leviäminen levyjen välinen muotin, joka tuntuu sopivalla haju tai visuaalisesti, päällyste on poistettava. Jos läsnä sienen ei havaita, korjaus voidaan jatkaa suunnitelman mukaisesti. Lisätä puuttuvat levyt, ja ne, jotka pitävät huono, täytyy edelleen vahvistaa. On myös syytä huolellisesti miehuullisesti laahaa. Edelleen kone yhdenmukaistaa kaikki pohja, ja kaikki sulkemiseen levyt, jotka ulottuvat, pitäisi leikata.

Löydetty sirut ja halkeamat suljettu korikittiä. Kuivauksen jälkeen, nämä vyöhykkeet on valmistettu jauhamalla.

Asiantuntijat kuitenkin silti suositella valmistelemaan puulattia alle linoleumin kuten sanotaan, kardinaali tapa - antaa päälle arkkia puukuitulevy (enemmän: "Kuinka antaa kovalevyn lattialla alla linoleum oikea"). Ei ole mikään salaisuus, että ajan mittaan, puu voi vääntyä. Kovalevy ei tapahdu tätä vaivaa.

Kuitenkin puukuitulevy ei aina ratkaise ongelmaa. Jos on merkittäviä eroja olisi silti parempi säätää 1 cm vaneria. Asennuksen jälkeen vanerin nivelet sopeuduttava hionnan hiekkapaperilla.

On lisäksi -rinnastusmenetelmään käyttäen vaneri pohja, jossa se sijaitsee kaksi kerrosta:

 1. Ensimmäinen kerros vaneri on kiinnitetty ruuveilla puinen pohja, levyt on liitetty tiukasti.
 2. Seuraava kerros on määritteli offset nivelet toisen kerroksen ei ole samoja kuin paikan päällä. Kiinnitys myös suorittaa ruuveilla.

Tämä asennusmenetelmä on tehtävä huolella, on tarpeen varmistaa, että korkki ruuvit eivät ulotu levyn. Muuten, kun taas se loi linoleumia vaurioitunut. Muista, että asianmukaisesti valmisteltu pinta mahdollistaa linoleumin mahdollisimman pitkään pysyä mukava ja ei menettänyt sen suorituskykyä.

Asennuksen aikana linoleumin puulattia on otettava huomioon useita vivahteita:

 • lattialaudat täytyy olla täysin kuiva, ja niiden leveys on pienempi kuin 10 cm leveä;
 • Boardwalk olisi höyläys tasolle ylös ja alas, jotta saavutetaan haluttu tulos.

Tämän seurauksena saat tasaisen lattian ilman virheitä. Jotta voidaan nopeuttaa valmistelee lankun lattia, voit turvautua käyttöä höyläkone. Parasta tässä tapauksessa sopii yhdelle levylle versio. Jos pieni pitch-muodostunut, ne peittää täyteainetta, kuivataan ja kiillotettu.

Tätä seuraa uudelleen käyttäytyminen silmämääräinen tarkastus pinnan havaitsemiseksi eroja. Kosteus levyt voidaan ohjata erityisen kosteusmittaria. Jos kosteus indikaattorit ovat välillä 10-15%, se on hienoa. Piirilevyyn ei ole pilaantunut, ei homeen peitossa, ja pysyi kuivana, huone on riittävä tuuletus, tai se täytyy ajoittain tuulettaa pitäisi järjestää. Katso myös: "Miten tyyli Marmoleum- oikein."

Kesto kuivaamisen alapohjan riippuu materiaalin suorituskykyyn:

 • puutavaran - noin 45 päivä;
 • pintabetoni - 30 päivän aikana;
 • Anhydriittilaasti - 40 vrk.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että antaa linoleum voi olla käytettävissä mihin tahansa pintaan. Jos et noudata kaikkia ohjeita pintakäsittelyyn, käytä oikean työkalun ja laadukas materiaali, säädettyä linoleumi voi toimia lattiapinnoite pitkään. Seuraavaan kerrokseen on mukava ja lämmin, tuo elämäänne parasta mahdollista mukavuutta.

Lattia valmistautuminen annetun linoleumi

Ehkä suosituin viimeistely on Linoleumlattiat. Riippumatta tarkoituksesta tilojen että rainamateriaali käytettiin menestyksekkäästi.

Alhaiset kustannukset, eturauhasen munivilla ja moderni muotoilu linoleumin täyttävät kaikki vaatimukset kiinteistöjen omistajille. Yksinkertaisuudesta huolimatta kannen, on rullattu materiaali ja sen vivahteita. Valmistelu lattian alla Linoleumlattiat vaatii erityistä varovaisuutta - pohtia, miten tuoda perusta viimeistelyyn.

Yksi tärkeimmistä eduista linoleumi on, että sen laskeminen voidaan tehdä millä tahansa perusmateriaalia. Ainoa vaatimus - se on tasaisuus. Kansainvälisten standardien mukaisesti harjoitettu sarjan osakkeen linoleumin kulutuskestävyys

Tehdyn kaupallista materiaalia sallii pienen virheen valtion perusta. Mutta yleensä, asunnoissa tai toimistoissa käytettyjen tarvikkeiden kotiin, ja niin ohut.

Pinta, jossa tela on sijoitettu linoleumin, on oltava ehdottoman tasainen. Paikoissa, joissa taso laskee, kuoppia, väärinkäytöksiä, materiaali lopulta sag ja crack.

Järjestää tasaisen pinnan viimeistelyyn rainamateriaali voi olla 3 eri tavalla:

 • kohdistamalla sementtilaastille;
 • Itsetasaava lattia;
 • lay lakanaa.

Nähdäksesi tämä pohja tuli munivia linoleumin tarve varmistaa sen laadusta.

Jos tie on löysä ja helposti vastata fyysinen paine, se on vaihdettava.

Älä unohda liimaa kehä pellin nauhan

Tätä varten:

 • purkaa vanha täyttö- kerroksen laatat;
 • pinnan puhdistamiseksi roskat ja pöly;
 • pintakäsitellä pohjamaali tunkeutua syvälle;
 • lay rullaa vedenpitäväksi kalvon peittämä pysähtyä seinään, nivelten liimattu nauha;
 • liimaa kehä vaimennin nauha;
 • kaada betonilattia;
 • Asettamisen jälkeen perän tasolle perustuvan ohuen kerroksen pinta kaatamalla.

Jos vanha tasoite vahva, voit tehdä juuri halkeamien

Laadukasta tie riittää vain tehdä viimeinen askel - yhdenmukaistaa pohja. Ennen tätä, tarkasta huolellisesti tie halkeamia tai siruja. Jos tuote on todettu olevan:

 • puhdista vaurioitunut alue;
 • alueen pohjustus;
 • Kaada pintalohkeamien tai crack laasti (parempi käyttö koostumuksen pehmentimien);
 • kuivauksen jälkeen, hiominen pinta lattian tasolla.

Jos olet tehnyt työtä "kauneuspilkku" tasoitteille tasoitus kerros ei ole ohuempi suositellaan täyttämään 0,5 cm välttää ongelmia vedettäessä rainan.

Podstelil alle höyrysulku laminaatin

Sen jälkeen, kun pintakerros on täysin kuiva, voidaan asettaa lattialle linoleum. Voit tehdä tämän, sinun täytyy antaa tasoite on höyrynestomateriaalin.

Tämä vähentää kitkaa ja mukavuuden lisäämiseksi käytön aikana pinnoite.

Lisäksi ylimääräinen eristys vähentää lämmityksen kustannuksia ja siirtää ajoitus korjaus lattia.

Jos sinulla on rajoitetusti aikaa, mutta vapaa media, on mahdollista käyttää nykyaikaisia ​​lattialle täyteaineita. Tällöin valmistelua betonilattian alle linoleum seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sekoita liuosta, noudata tiukasti järjestyksessä ja suhteessa merkinnöissä valmistajan. Valmistella veden tai liuottimen käyttöön, riippuen seoksen. Valmiiden muodossa ratkaisu tulee muistuttaa paksu kerma.
 2. Liuos kaadettiin pinnalle ja levitetään lastalla tai vetolastan. Kerroksen paksuus ei saa olla pienempi kuin 5 mm.
 3. Avulla neula poistetaan ilma täytön kerros.

Ominaisuudet vesiliuosta siten, että ylimääräinen vesi niihin johtaa halkeilua kerroksen. Valmistettaessa tällainen ratkaisu on aina täynnä vettä kuivaan seokseen sijaan päinvastoin.

Tulvi Lattia tulee kuivua vähintään 2 päivää

Täytettyjä kerros kuivattiin, säilyttäen stabiilisuus ja tasaisuus, se ei ole tarpeen kulkea sen ensimmäisen 2 päivä.

Yritä pitää sisälämpötila on vakio kuivaksi.

Pohja alla linoleum, kylpee itsetasoittuva lattia, asiantuntijat pitävät ihanteellinen. Tällainen laite on vain yksi haittapuoli - kalleus materiaalia.

Puurakenne palkit

Kun laite pohjan alla linoleum puulattia tarvitsevat eniten taitoja. Aloittaa on laadun määrittämiseksi vanhan lattian.

On parempi purkaa ylälautaa ja antaa Vanerilevyjen suoraan palkit, mahdollisesti tarkistaa tilarivin ja tarvittaessa palautti sen.

Se on pohja ja ehdottomia plussia:

 • ei vaadi likaisen työn laite sementtilaasti kerros;
 • säätiö ei vaadi kuivumiseen ja on heti valmis jatkamista varten
 • lisäeristys kerros.

Valmiste puinen lattia alle linoleumin levyn materiaali kulkee kannen mitat.

vanerilevy on kuuluttava kolmeen opas baaria.

Näin levyt on pinottu siirtymä saumat.

Askel askeleelta ohjeet vaneri pinoaminen tukkien:

 • jalostettujen puutuotteiden palo ja antiseptinen-kyllästetty;
 • vaneri ulkosivu on peitetty lakka;
 • arkkia päällekkäin offset nivelet;
 • pultattu tangot ruuveilla materiaalia. Lisätietoja lattianpäällysteen päälle palkkien nähdä tämä video:

Saumat tulisi käsitellä täyteainetta ja hionta puuta. Kaikki puumateriaali ennen makaavan huoneessa suositellaan kestämään toiminta tulevaisuudessa vähintään 7 päivää. Altistuksen jälkeen kosteuspitoisuus ei saa ylittää 18%.

Kuivattu ja kuivatusta puusta kyllästysprosessissa suosittelema rot, tulen ja syövät hyönteisiä. Asennettaessa Vanerilevyjen on jättää aukon seinän ja päällysteen vähintään 1 cm Puu -. Elävä materiaali, joka reagoi kosteuden ja lämpötilan muutoksia.

Välttää muodonmuutoksen linoleumia, jätä teknisiä puutteita asennuksen vanerin ja käyttää vaahtoa taustamateriaali alle linoleum.

Joten, olemme kuvanneet miten valmistautua alla olevan lattian linoleum 3 eri tavalla. Mitä tahansa niistä voidaan tehdä itse, valinta riippuu saatavuudesta aikaa ja aineellisia resursseja. Lisätietoja valmistelee yksinkertainen lattia katsomalla tämän videon:

Kuten aiemmin mainittiin, pohjan annetun linoleumin esitetty vain vaatimus - täydellinen tasaisuus. Jos valmistaen lattian munivia linoleumi et poista tätä ulottuvilla, auttaa lievittämään tilannetta alustan materiaalin. Lisäksi tiivisteen pohjan ja rainan lisää merkittävästi sen kestävyyttä.

Koska sen edullinen, tämä materiaali sopii erinomaisesti rakennuksen korjaus- ja väliaikaisena ratkaisuna ongelmaan omin käsin.

Riippuen vaatimuksista tulevaisuuden päällysteen, linoleumi voi olla ihanteellinen ratkaisu lattian käytävillä, keittiöt ja kylpyhuoneet asunnoissa ja yksityiskoteihin. Nämä korjaukset auttavat raikastaa huoneen aiheuttamatta merkittävää vahinkoa perheen budjetin.

Salaisuudet valmisteluun betonin ja puulattia alla linoleum

Laatu korjaus vaatii laadukasta koulutusta siihen. Tämä vaihe on suorittaa tietynlaisia ​​teosten puhdistus tiloissa, poistetaan vanha tapetti, maali, lattia, soveltamalla erilaisia ​​koostumuksia, jotka parantavat pinta-ominaisuudet. Täytäntöön kaikki nämä toimenpiteet on melko pystyy ketään, mutta joskus on useita kysymyksiä, jotka liittyvät erityispiirteet valmistelutyön eri tilanteissa. Esimerkiksi miten poistaa tapetin seinät ja katto? Miten poistaa vanha maali? Miten menee sukupuoli valmistelu linoleumille, parketti, laminaatti, keraaminen laatta? On monia kysymyksiä, mutta nykyään halutessaan keskittyä yhteen niistä, eli miten valmistautua alustaansa alla linoleum.

Valmistus lattian alle linoleumin - vastuullinen ja erittäin tärkeä askel, joita ei voida välttää

↑ valmistella linoleum vanha puinen pohja

Se on yksi asia - muuttamisesta linoleumi tuoreelle, vastikään asennettu puulattiat ja aivan toinen, kun on matkustaa samaan työhön, mutta vanhan pohjalta kasan mätä lautoja.

Ensinnäkin, sinun täytyy puhdistaa perusteellisesti lattialle roskia ja tarkasta se vaurioiden varalta, vikoja ja laho. Rot, muuten vaarallisin vihollinen puuta ja jos se on jo olemassa, niin päästä eroon se ei tule olemaan helppoa, tai pikemminkin, ei ole helppoa. Ainoa tie ulos on laita puulattiat - täydellinen tai osittainen korvaaminen vaurioituneen lautoja.

Vanha puinen lattia edellyttää huolellista tutkimista, koska linoleum rakastaa sileä pohja, ilman pienintäkään vihje vahinkojen

Lisäksi lattia on tarkastettava läsnäolo huonosti naulattu, tottering, vinkumista ja taivuta painon alla oman levyt. Nämä levyt on myös perestelit, ehkä yhdessä viiveellä. Jos eroon flex levyt ei ole mahdollista, ja rahaa uusien et, niin on yksi hyvin yksinkertainen tapa ratkaista ongelma: antaa päälle puinen pohja vanerin. Jos näin ei tehdä, ja vastoin tervettä järkeä vielä antaa linoleumi, niissä paikoissa, joissa havaitaan taipumat, hyvin nopeasti huomaat ensimmäinen jakso, ja sitten kansi kuilu. On välttämätöntä sinulle?

Jos vaneria ei tarvita ja lattialaudat on melko kunnollinen ulkonäkö, ne on vielä yhdenmukaistettava avulla hiomakoneen, höylä, ja baareja hiekkapaperilla. Kuitenkin on ensin sulkea kuilu, jos sellainen on. Alle linoleumi suuri kuilu on parasta sulkea avulla puisia lautoja, jotka ovat yksinkertaisesti ajetaan väliseen tilaan kaksi lautaa. Raot voi olla pienempi zapenit tai kitti kattaa erityisesti valmistettu linoleumin ja sitomattomia asetonia.

Kun kaikki nämä käsittelyt kerroksessa hiottu uudelleen ja pyyhkäisy. Puualustalla valmis jatkotyölle.

↑ sementti-hiekka screed ja linoleumin

Tasoite häly, ei vähemmän. Ensinnäkin on vaikea riittää laitteen, ja toiseksi, se kuivuu lähes kuukauden. Kuitenkin, jos se on oikein täyttää lattia on täysin sileä ja valmis tehdyn linoleumin 100%.

Vaihtoehtoja on kaksi:

 1. kun vanha kytkimen on huomattava korkeus (2-10 cm)
 2. kun liitin on vähäinen vaihtelu 2 cm, mutta ei enempää.

Ensimmäisessä tapauksessa joudut tekemään massiivinen operaatio nimeltään "kaataminen Sementtihiekkakattotiilet tasoite," kaikkine seurauksineen: merkintä, asetetaan nollatasolle ja majakoita, valamisen sekoitetaan ja sen suuntausta, kuivaus tasoitteet ja käsittelemällä sitä pohjamaali tarttumaan paremmin Kitin kanssa perusteella. Yleensä työ on mahtipontisia.

Pintabetoni täytyy myös olla virheetön

Toisessa tapauksessa saat pois "vähän verta" - se riittää vain kaatamalla itsevaaittava yhdisteitä kuten bentoniitin ja säätiö on sopiva lattia häntä paitsi linoleumin, mutta myös parketti ja laminaatti ja matto.

Jos aiot luoda linoleumia, pohja on välttämättä käsiteltävä erityistä liima, joka välittömästi ahne, ei anna kattavuus liikahtaa. PVC-pinnoite voidaan asentaa ilman liimat yksinkertaisesti asettamalla rainojen käyttäen jalkalistojen.

↑ koulutus puukuitulevy alle linoleumin

Toisessa suoritusmuodossa emäksen - kuiva perän, joka suoritetaan joko kuitulevyn, tai vaneria tai Gols. Tällainen säätiö, vaikka melko kova, mutta ei tarpeeksi kestää vuosikymmeniä, joten valmistelutyön aikana ennen asennusta linoleum arkkia kuitu-, kipsikuitulevyssä ja vanerin olisi myös tarkasteltava huolellisesti läsnäolo eri vammoja, märkä alueita ja vikoja.

Kuiva tulee valun "kuiva" ja litteä

Jos vahingon määrä ei ole paljon, että on mahdollista tehdä osittaiseksi korvaamiseksi arkkia. Jos virhe on liian paljon, se on parempi korvata perusta uudelle, kuin mikä tahansa sirut ja syvennykset voi vahingoittaa uuden linoleumi. Risteyksestä levyt ja annoksittain kierretty ruuvit on suljettava kitti.

Yleisesti ottaen valmistelut, jotka edeltävät laskemme linoleumin käytännössä eivät eroa vastaavista toimenpiteistä, mutta joilla pyritään asennus parketti, laminaatti tai keraamisia laattoja. Onhan säätiö, joka tapauksessa, on oltava tasainen.

Voit jättää kommentin artikkelin tai Kysy asiantuntijalta

eivät noudata sääntöjä Venäjän kielen vieraita sanoja.

on Saksan lastalla, ranskalainen shapokle, mutta ei ole sana PUTTY!

Lisää kommentti peruuttaa vastaus

© 2018 MrPol.su - kaikki lattioiden ja pani kätensä

Käytettäessä materiaalia sivuston vastavuoroisesti linkki vaaditaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

56 − = 55