Värit johdot sähkö

Johtojen värit

Jokainen joka on joskus joutunut käsittelemään johtoja ja sähköiset huomannut, että johtimet on aina erivärisiä eristyksen. Tämä tapahtuu syystä. Värit johdot sähkötekniikan suunniteltu tekemään helpommaksi tunnustamista vaiheen, nollajohtimen ja maan. Niissä kaikissa on tiettyä väriä ja paperia on helppo erottaa. Siitä, mikä on väri lankojen vaihe, nolla maa ja käsitellään edelleen.

Käsiteltäessä vaarallisin johdotuksen vaihejohtimista. Koskettava vaihe, tietyissä olosuhteissa, voi olla kohtalokas, koska, ehkä, ne valitaan kirkkaita värejä. Yleensä värit johdot sähkö nopeasti tunnistaa, mitkä lanka nipun ovat kaikkein vaarallisimpia, ja käsitellä niitä erittäin huolellisesti.

Värit vaihejohtimien

Useimmiten vaihejohtimet ovat punainen tai musta, mutta muitakin värejä: ruskea, violetti, oranssi, pinkki, violetti, valkoinen, harmaa. Tässä ovat kaikki nämä värit voidaan maalata vaiheessa. Niiden avulla on helpompi ymmärtää, jos ei oteta nollajohtimen ja maan.

Kaaviot vaihe johdot on merkitty Latinalaisen (Englanti), L. kirjaimet, kun on olemassa useita vaiheita kirjeen lisätään numeerinen merkintä: L1, L2, L3 kolmivaiheisen 380 V toisessa versiossa ensimmäinen vaihe on merkitty A: ksi ja toinen - B, kolmas - C .

Modernien standardien mukaisiksi, maadoitusjohdin on keltainen-vihreä väri. Se näyttää siltä kuin se on yleensä keltainen eriste yhdellä tai kahdella pitkittäinen kirkkaan vihreitä raitoja. Mutta on myös väritys rajat keltavihreä raitoja.

Tällaiset värit voivat olla maadoitettu

Joissakin tapauksissa, kaapeli voi olla vain keltainen tai kirkkaan vihreä johtoja. Tässä tapauksessa "maa" on juuri tällainen väri. Samoja värejä se näkyy kaavioissa - usein kirkkaan vihreä, mutta voi myös olla keltainen. Tilaa piirien tai laitteiden "maa" latinaksi (Englanti) kirjeet PE. Se on myös merkitty ja nimet, joihin "kentällä" johto tulee kytkeä.

Joskus ammattilaiset kutsuvat maadoitusjohto "suojamaadoitus", mutta älä sekoita. Se on maanläheinen, ja suojaava koska vähentää sähköiskun.

Nolla tai neutraali on sininen tai sininen väri, joskus - sininen ja valkoinen raita. Muut värit Electrics nolla ei ole käytetty. Näin ollen se on missä tahansa kaapeli: kolme-ytimen kanssa, tai viisi-lanka, jossa on suuri määrä johtimia.

Mikä väri on neutraali? Sininen tai vaaleansininen

Blue yleensä piirtää "nolla" piirroksissa, ja allekirjoittama latinalaisesta N. Asiantuntijat kutsuvat sitä työskentelevät nolla, koska se, toisin kuin maa, on mukana muodostumista virtalähteen piiri. Kun luet hänen järjestelmät määritellään usein "negatiiviseksi", kun taas vaihe pidetään "plus".

Miten voin varmistaa merkintää ja rasklyucheniya

Värit johdot sähköjohtimet on suunniteltu nopeuttamaan tunnistamista, vaan luottaa vain värin vaara - he eivät voineet kunnolla kiinni. Siksi ennen työn aloittamista on tarpeen varmistaa olet oikein tunnistettu jäsenyytensä.

Ota yleismittari ja / tai ilmaisin ruuvimeisselillä. Ruuvimeisselillä työ on yksinkertainen: kun kosketat vaiheessa LED-valot on asennettu koteloon. Joten määrittää vaihejohtimet on helppoa. Jos kaksijohtiminen kaapeli, ei ongelmia - toinen johdin on nolla. Mutta jos kolmen vaijerin, täytyy yleismittarilla tai testaaja - käyttää niitä määrittää, kumpi kahdesta jäljellä vaihe, jossa - nolla.

Määritys vaihejohtimen ruuvimeisselillä indikaattori

Laite paljastaa kytkin siten, että valittu aavikkosudet oli 220 W. Sitten ottaa kaksi koetinta, pitää niitä muovinen kahva, kevyesti metallitangon Olemme koskettaa yksi koetin havaittua vaiheen johdin, toinen - on tarkoitettu nolla. Näyttö olisi korostettava 220 virran tai jännitteen. Itse asiassa se voi olla paljon pienempi - se on todellisuutta.

Jos korostettiin 220 tai hieman enemmän - se on nolla, ja toinen johdin - oletettavasti "maa." Jos arvo on pienempi, jatkamme tarkistaa. Yksi koetin jälleen koskettaa vaiheessa, toinen - väitettyihin maahan. Jos lukemat ovat alhaisemmat kuin ensimmäisessä mittauksessa, ennen kuin "maa", ja sen pitäisi olla vihreä. Jos lukemat olivat korkeammat jossain sekaisin edessä ja "nolla". Tällaisessa tilanteessa on olemassa kaksi vaihtoehtoa: etsiä, missä se on kytketty väärin lanka (ensisijainen) tai vain eteenpäin, muistaen tai huomata status quo.

Muistakaa, että jatkuvuus pari "vaiheittain nolla" lukeminen mittari on aina suurempi kuin jatkuvaa pari "vaiheen ja maan."

Ja lopuksi, anna minulle neuvoja asennettaessa johtoja ja liitäntäjohtoja yhdistävät johtimet ovat aina samanvärisiä, älä sekoita niitä. Tämä voi johtaa tuhoisiin seurauksiin - parhaassa tapauksessa lähtöön laitevian, mutta siellä voi olla vammoja ja tulipaloja.

Paras vaihe-ilmaisin - neon lamppu. Epäonnistuu puuttumatta buginen, ei tarvitse paristoja. Kaikki muu - Kiinan roskaa.

Kaapeli värit - apua oikea liitäntä

Työskentely sähkö voidaan nähdä, että langan säikeet maalattu eri väreillä. On mielenkiintoista, mutta värit eivät ole koskaan samat riippumatta siitä, kuinka monta johtimien yhdessä tuppi. Miksi tämä tapahtuu ja miten ei eksyä eri värejä - tämä on meidän tänään artikkeli.

Ydin värikoodattu johdot

Työskentely sähköä - vakava asia, koska siellä on sähköiskun vaara. Tavallinen ihminen ei ole niin helppo selviytyä kytkentäjohtimiin, koska leikkaamalla kaapeli, voit nähdä, että johdot ovat erivärisiä. Tällainen lähestymistapa ei ole käsitettä tuottajien kanssa pyritään erilaistaa tuotteensa pois kilpailusta, ja on erittäin tärkeää asennettaessa johdotuksen. Jotta vältettäisiin sekaannus kaapelin ytimien väri, monimuotoisuuden värejä pelkistetään saman standardin - SAE. Sähköasennusmääräyksiä todeta, että johtimet on eri värit tai kirjaimia.

Värikoodeja voit määrittää tarkoituksen kunkin lanka, joka on erittäin tärkeä, kun vaihdetaan. Asianmukainen yhdiste elivät keskenään ja asennus Tuotteet johdot välttää vakavat seuraukset, kuten oikosulun, sähköiskun, tulipalon tai ollenkaan. Kytketty oikein johdot myöhemmin auttaa korjaus ja huolto ilman ongelmia.

eristysnauhaa eri värejä voidaan käyttää johtimien

Sääntöjen mukaisesti väri värit lanka on läsnä koko pituudelta. Todellisuudessa se löytyy sähköjohtoja, maalattu samalla värillä. Useimmiten tämä tapahtuu vanhan asuntokannan, joka loi alumiinijohdotus. Ongelmien ratkaisemiseksi värin nimeämisen kunkin yksittäisen ytimen käytetään kutistemuoviletkua tai eristysnauhaa eri värejä :. musta, sininen, keltainen, ruskea, punainen, jne. Multi-värimerkintöjä tehdä kytkentäpisteet johdot ja eli päissä.

Ennen puhumme väri ero, on syytä mainita siitä nimeämistä johdot kirjaimia ja numeroita. Vaihejohtimeen yksivaiheinen AC-teho on osoitettu Latinalaisen kirjain "L" (Line). Kolmivaiheisen piiri vaiheen 1, 2 ja 3 on vastaavasti merkitsevät "L1", "L2", "L3". Maadoitus vaihejohtimen lyhennetään "LE" on yhden vaiheen verkko ja "LE1", "LE2", "LE3" kolmivaiheisessa. Nollajohdin on osoitettu kirjaimella "N" (neutraali). Nolla tai suojajohtimen merkitty "PE" (Suojaa Earth).

Värikoodeja maadoitusjohdon

Mukaan sääntöjen sähkölaitteiden käytöstä, kaikki se on kytketty verkkoon, jossa on maadoitusjohto. Se oli tässä tilanteessa, tekniikka laajentaa valmistajan takuun. Mukainen syyskuu suojaus on keltainen-vihreä kuori, jolloin väri kaistojen pitäisi olla tiukasti pystysuora. Toisessa järjestelyssä tällaisten tuotteiden katsotaan olevan ei-standardi. löytyy usein laskimoissa kaapelin vaipan, jossa on kirkkaan keltainen tai vihreä väri. Tässä tapauksessa se on niiden käyttö maa.

Mielenkiintoista! Kova kiinteä maadoitusjohdin väri on vihreä ohut keltainen nauha, mutta pehmeä monisäikeinen Kääntäen, on tärkein käyttää keltainen, vihreä ja lisätoimenpiteet.

Jotkin maat sallivat asennuksen suojajohtimen ilman kuori, mutta jos olet tavannut kaapelin vihreä-keltainen ja sininen kilpi ja nimityksen PEN, maahan edessäsi yhdistettynä neutraali. Sinun pitäisi tietää, että maa ei koskaan kytkeä suojalaitteet sijaitsevat ohjauspaneelissa. Maadoitusjohto on kytketty maahan linja, koteloon tai metalli luukku raspredschitka.

Kaavioista voidaan nähdä eri tarkoituksiin maahan, niin sekaannusten välttämiseksi, suosittelemme käyttämään muistio mainittu alla:

Väri-koodattu lanka eristys

Erillinen väri nollajohdin ja eri väriä vaiheen

Osoituksena SAE nollajohdin, joka on yleisesti viitataan nolla, jaetaan vain väri nimitys. Joten väri on sininen, ja se voi olla kirkkaita tai tummansininen ja jopa toteutus - kaikki riippuu valmistajan. Jopa värimaailma, tämä johto on aina piirretty sininen. In raspredschitke neutraali kytketty neutraaliin linja, joka on kytketty suoraan vasta sijasta käyttää konetta.

Värit vaihejohtimet mukaan GOST

Mukaan GOST vaihe johdotus värit voivat olla mitä tahansa väriä paitsi sininen, keltainen ja vihreä, koska nämä värit ovat nolla ja maahan. Tämä lähestymistapa auttaa erottamaan vaiheen johdin muusta, koska se on vaarallisin toiminnassa. Mukaan sitä, virta kulkee, joten se on erittäin tärkeää varmistaa asianmukainen tunnistaminen toimiakseen turvallisesti. Useimmiten vaihejohtimet kaapelin on nimetty trohzhilnom musta tai punainen. PUE ei estä käyttämästä muita värejä paitsi väri on tarkoitettu maa nolla ja, näin ollen, voidaan joskus löytyy seuraavassa vaihejohdin kalvot:

Olemme antaneet perussääntöjä merkinnän L, N, PE asui Electrics värin, mutta usein käy niin, että kaikki master tarkkailla Wiring sääntöjä. Muun muassa, on olemassa mahdollisuus, että sähköjohtojen vaihtaa eri väriä vaihejohtimet tai jopa yhden väri kaapeli. Miten ei tehdä virhettä tässä tilanteessa ja tehdä oikea nimitys nolla vaiheen ja maan? Paras vaihtoehto tässä tapauksessa olisi johdot mukaisesti niille suunniteltuun tarkoitukseen. On välttämätöntä käyttää putken (kutistua putken) tarkoitetaan kaikkia elementtejä, jotka ulottuvat sähkö- paneeli ja seurata koteloon. Työ voi kestää kauan, mutta se on sen arvoista.

Työskennellä tunnistamaan tarvikkeet asui ruuvimeisselillä indikaattori - on helpoin työkalu että seuraavien vaiheiden merkinnän alkeet. Ota laite ja metalli kärki koskettaa alasti (!) Johdot. ruuvimeisseli merkkivalot vasta kun löydät tarmonpesä. Jos kaapeli on kaksi-ydin, enemmän kysymyksiä ei pitäisi olla, koska toinen johdin - nolla.

Tärkeää! Jonkin sähkökaapelit ovat aina N ja L johtimet, lukumäärästä riippumatta johtoja sisällä.

Jos kolmen sydänlanka on tutkittu, paikantaa maadoitus ja neutraali käytettävien johtimien multimeeri. Kuten on tunnettua, että nollajohdin on mahdollista saada sähköä, mutta annos tuskin ylittää 30V. Mittaatko multimeeri on määritettävä mittaus AC-jännitteen tilassa. Tämän jälkeen anturi on koskettanut vaihejohtimeen, joka on määritetty ruuvimeisselin avulla indikaattori ja toinen - jäljellä. Johdin, joka osoitti alimman arvon instrumentin, on nolla.

Mittaria käytetään määrittämään jännite, jos johdot ovat päinvastaiset

Jos käy ilmi, että jännitystä muut johdot sama, sinun on käytettävä mittausmenetelmä vastus, joka määrittää maata. Vain ydin käytetään työhön, jonka tarkoitus on tuntematon - vaihe johdin testissä ei ole mukana. Multimeeri on kytketty vastuksen mittaustilaan, jonka jälkeen koetin liittyvät ilmeisesti maadoitettuun elementin ja puhdistettu metalli (joka voi olla, esimerkiksi, patteri), ja toinen - on suonet. Maa ei saisi ylittää 4 ohmia käsittelyssä, kun taas neutraali arvo on suurempi.

Täysi tai osittainen kopiointi tiedot sivustosta ilman aktiivinen linkki on kiellettyä.

Johtojen värit

Värilliset eristys johtimet tänään - olennaista ominaisuutta onnistuneen asennuksen ja Väärä kaapelointi. Tällainen päätös - ei tapa tehdä lanka kaunis ja houkutteleva kuluttajalle, se on - kätevä värikoodit, standardoituja ja säännelty koko sivistynyt maailma, joka on liioittelematta välttämättömyys.

Värikoodattu johdot antaa tarkka nimi jokaisen johtimen, ydin eristys väri merkitsee sen tarkoituksena ryhmässä useita ohjaa ja helpottaa prosessia kytkentä ja asennus. Tällainen ratkaisu eliminoi virheitä mahdollista asennusta, mikä voi johtaa kuolemaan johtavia vaarallisen sähköiskun tai oikosulun. Korjaus ja huolto sähköjärjestelmien on myös tulossa turvallisempi, jos johdot ovat tarkasti merkitty.

Standardi esitetty SAE määrittelee tarkasti värimerkintöjen, ja tämän ansiosta standardi on mahdollista helposti tunnistaa kunkin langan, kunkin ytimen kaapelin ryhmän värin tai aakkosnumeerinen koodi.

Pääsääntöisesti koko johtimen on tietty väri, mutta on hyväksyttävä, ja merkintä vain päiden yksittäisten ytimien kytkentäpisteitä, joissa voidaan käyttää värillisiä sähkö- nauha tai värillinen letku. Seuraavaksi pidämme tarkemmin, miten tarkalleen tällainen merkintä suoritetaan yhden vaiheen verkkoon, kolmivaiheisen AC ja DC.

Standardi värikoodattu johdot renkaiden ja kolmivaiheista vaihtovirtaa verkko:

Kolmivaiheisen AC-verkot, korkea jännite muuntajien syöttää sekä asemien ja ala, ja myös renkaan ovat värillisiä värejä, jotka vastaavasti vaiheet:

Vaihe "A9raquo; - maalattu keltainen väri;

Vaihe "V9raquo; - vihreällä värillä;

Vaihe "S9raquo; - maalattu punaiseksi.

Standardi värikoodit kaapeleita ja kiskot DC verkot:

DC piirit ominaista vain kaksi linja: positiivinen ja negatiivinen. Tässä positiivinen johdin (linja positiivinen varaus) on merkitty punaisella ja negatiivinen napa (linja negatiivinen varaus) on merkitty sinisellä, koska nolla ja vaihe johdot ovat olennaisesti poissa. Keskijohtimen (M) on merkitty sinisellä.

Tapauksessa, jossa DC-verkko, joka käsittää kahden johtimen muodostaman haarautuvaan kolmejohtimisella välipiirin johtimet on merkitty samat kuin vastaavat johtimet alkuperäisen kolmen langan piiri.

Vaihe, nolla ja maa johdot:

Vaihtovirtainen päällystys nyt aina johdinta johdineristys eri värejä, se yksinkertaistaa asennusta. Jos johdotus kulkee yksi asentaja, ja tulevaisuudessa huolto ja korjaus verkko suorittaa muita ihmisiä, niitä ei pakko jatkuvasti tunnistamaan "fazu9raquo; ja "nol9raquo, he yksinkertaisesti Orient väri.

Mutta ennen vanhaan se oli todellinen ongelma, koska eristys käytetään yhtä väriä - tai valkoinen tai musta. Nyt se kehittänyt standardin, ja mukaisesti GOST 50462 "tunnistaminen johtimien värejä tai numeroiden" yksittäisiä säikeitä ja kaapelit ovat tiukasti säänneltyjä merkintätapaa.

merkintä toiminto - luoda nopea ja helppo visuaalinen määritys nimittämisestä kunkin yksittäisen johtimen jonkin sen alueella, se on yksi tärkeimmistä vaatimuksista SAE.

Mitä väritys mukaan GOST olisi johtimet sähköasennuksissa Vaihtosähköjännite jopa 1000 voltin ja neutraali maahan, johon kuuluu lähes kaikkiin koteihin ja toimistorakennukset?

Nollajohdin (N) on sinisen merkintä. Ja suojajohdin (PE) - vihreä-keltainen merkintä nauhojen muodossa pitkin tai koko ydin. Tämä merkintä mainittuun väriyhdistelmiä merkitystä ainoastaan ​​maadoitusjohtimet (nolla suoja).

Kun nollajohdin on tehty yhdistetty suojaava nolla (PEN), sitten koko langan merkintä on sininen, ja kiinnittymiskohta (päissä johtimen) - keltainen-vihreä bändejä, tai päinvastoin: keltainen-vihreä siniseksi johdinpäihin.

Siten, nollajohtimien on merkitty värit ovat seuraavat:

Nollajohdin (N) - merkintä sininen;

Nolla suojajohdin (PE) - merkintä keltainen-vihreä;

Nolla yhdistetty johto (PEN) - merkintä keltainen-vihreä väri sininen tarroja päihin, tai päinvastoin (ks.).

Vaihejohtimet mukaisesti SAE-standardin, voidaan merkitä näistä väreistä: punainen, musta, violetti, ruskea, harmaa, pinkki, oranssi, turkoosi tai valkoinen.

Jos yksivaiheinen sähköinen piiri, joka on saatu haarautuvaan kolmivaiheverkosta, vaihe saatu lanka yhden vaiheen piiri on välttämättä sama kuin alkuperäinen väri langan kolmivaiheverkosta, josta haara on tehty.

Johdot on merkitty siten, että väri vaihejohtimen millään tavalla vastaavat väri nollajohtimeen. Ja jos haet merkitsemättömiä kaapeli, väri merkit tehdään päihin johtimet, kytkennät avulla kutistuu letkuja tai värillinen nauha. Mutta välttämään tarpeetonta työtä etikettien, riittää aluksi valita värin eristeen kaapelilla tarpeeksi pitkä tarpeisiinsa.

Joskus sähköasentaja kasvoihin kovin miellyttävä tilanne, kun johdotus on jo saatu päätökseen, eikä yhteyttä paneeliin, ilman johtoja ei ole merkitty, tässä tapauksessa henkilö on viettää aikaa ja käyttäen koetin tunnistaa "fazu9raquo;" nol9raquo, ja "zazemlenie9raquo;.

Sinun tulisi kuitenkin aina muistaa, että vaikka se ei ole mahdollista ostaa lanka haluttu väri, voit varmasti käyttää lanka tahansa väriä, mutta niin varmasti merkitä päihin ytimien vähintään kutistua väri tai värillinen nauha. Ja aina muistaa, että johdotus on tarpeen olla varovainen ja noudata aina turvaohjeita.

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa:

Liity ryhmämme on sosiaalisten verkostojen:

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

33 − = 23