Vilkkuva LED 12V

Vilkkuvat LEDit: nimitys, kuvaus

Usein myyvät radio-osien, voidaan nähdä vilkkuva LED. Ne ovat erilaisia ​​voimaa ja värin hehkua. Vilkkuva LED (MSD) on varustettu puolijohde-elementtejä kiinteä pulssigeneraattorit, jonka taajuus on 1,5-3Gts puhkeamisen.

Monet radioamatööri operaattorit katsovat, että nämä laitteet ovat hyödyttömiä, ja ne tulisi korvata edullisemmilla LED indikaattoreita. Ehkä jossain mielessä he ovat oikeassa. Kuitenkin DPA on myös oikeus olla olemassa. Yrittää ymmärtää, mitä hyötyä on tällaisia ​​tuotteita.

Vilkkuu LEDit, itse asiassa, on täydellinen toiminnallinen yksikkö, jonka päätarkoituksena - herättää huomiota, se on funktio valoa signaloinnin. On myös huomattava, että koko vilkkuva puolijohde-elementeistä eivät eroa standardin merkkivaloa. Kuitenkin, huolimatta kompaktista koosta, MSD sisältää puolijohdesirun oskillaattorit, sekä joitakin muita elementtejä. Jos pulssigeneraattori on suunniteltu tavanomaisella radio-osat, tämä suunnittelu olisi ollut verraten erityisen koko. On syytä huomata, että vilkunnalla ovat melko yleismaailmallisia. Syöttöjännite tällaisia ​​elementtejä on alueella 1,8-5 V pienjännite laitteiden ja 3-14 V korkea jännite. Kuva alla on vilkkuva LED 12 volttia.

- monenlaisia ​​syöttöjännitteiden (14 volttia);

- melko pienikokoinen kevyt-merkinantolaite;

- erilaisia ​​päästöjen värejä. Joitakin muunnelmia vilkunnalla on useita sisäänrakennettu väri diodit vaihtelevalla taajuudella purkauksista (vilkkuva keltainen LED kuva esitetty);

- MSD perusteltua käyttää pienissä laitteissa, joissa tiukat vaatimukset kokoon komponenttien ja virrankulutus. Nämä diodit, koska sen elektroninen piiri valmistetaan MOS rakenteilla on alhainen virrankulutus on riittävän korkea päästöjen teho;

- Vilkkuu puolijohdelaite voi jopa korvata toiminnallinen yksikkö.

Piiri kaaviot MSD graafinen kuva on erilainen kuin tavanomainen LED vain katkoviivoin nuolet symboloivat vilkkuu elementin ominaisuuksia.

Tarkastellaan tarkemmin suunnittelussa vilkunnalla. Läpinäkyvän suojuksen läpi elementin voidaan nähdä, että on rakentava diodi koostuu kahdesta osasta. Valoa lähettävä siru asetetaan perusteella katodi (negatiivinen) elektrodi ja siru-generaattori perustuu anodi (positiivinen elektrodi). Kaikki laitteen osat on yhdistetty kolme kultaa siltoja. Siru generaattori on korkea taajuus master-oskillaattori, joka toimii jatkuvasti, sen taajuus on noin 100 kHz. Myös kaaviossa vilkkuu diodi jakaja on läsnä, jotka on asennettu loogiset elementit. Se jakaa korkean taajuuden arvon tasolle 1,5-3 Hz. Voit kysyä: "Mutta miksi käyttää korkean taajuuden generaattori jakaja, miksi oli mahdotonta käyttää matalien taajuuksien oskillaattori ja siten yksinkertaistaa suunnittelua?" Tämä johtuu siitä, että toteutumista matalataajuisen kondensaattori vaatii suuren kapasiteetin vremyaopredelyayuschey ketju. Toteuttaa tällainen kondensaattori vaatisi paljon suuremman alueen kuin käyttämällä korkean taajuuden generaattori.

Joten katsoimme, mitä vilkkuva LED. Sekä kysymys siitä, mitä on parempi - tai perinteisellä tekniikalla MSD ilmaisin diodit vastata, että huolimatta halpuuden toisen, vilkkuva diodit myös löytäneet laajuus eivätkä kilpaile perinteisten.

Kuinka kytketään vilkkuva LED auton?

Vilkkuva LED on kytketty jännitelähteeseen vastuksen vastus siten, että virta, joka perustuu LED-jännitehäviö (noin 2,2 V punainen, vihreä 2,5 "obychnogo9quot,, 3-4,5 vihreiden "izumrudnogo9quot; 3-3,7 ja sininen tai valkoinen) oli 10-20 mA. Mutta kuten aluksen verkon auto on erittäin "gryaznaya9quot, se joskus tapahtuu syöksyjännitteitä jopa kymmeniä tuhansia volttia, niin tällaisessa järjestelmässä LED nopeasti epäonnistua. Se tulisi sisältää suoja diodi rinnan LED (suppressori), jonka läpilyöntijännite 6,5 V ja takaisin Diodi estää käänteinen jännite on. Jälkimmäinen tulee olla nopea, mutta tarpeeksi tehokas parempi Schottky (kuten 1N5819). Jos yksisuuntaisen vaimentimella vapaakiertodiodi voidaan jättää pois.

Nyt on valtava määrä svetodiodov.Poyavilis vilkunnalla että kun virta migat.No alkavat käyttää niitä trompe l'oeil (sellaisenaan signaloinnin) en olisi rekomendoval.Chastota vilku hälytysvalot ja erilainen, tämä on vain pelottaa se duraka.Esli lämmittää sielua, joka ei ole viettänyt paljon rahaa hälytysjärjestelmän ja asennus, ja auto tuntuu zaschitil.Diod keskimääräinen kulutus 10-20 mA, Ohmin laki tietävä odottaa rajoittavia soprotivlenie.Est diodit 12 volttia, mutta se on myös toivottavaa Ogre nykyinen rajoittava potrebleniya.Tak on välttämätöntä laittaa kytkimen "signalki9quot, että ei poikkea kytkimet ja ei näkyvästi.

Kaikkein yksinkertainen kytkentäkaavio - vastuksen kautta 3-5 ohmia (lisää voracious punainen):

Voit sitten laittaa vastus rinnan LED-diodi pato pieni kapasiteetti - se säästää saada eri loisvirrat sähkökoneen vika.

Vilkkuva ledit ovat kestäviä, joten on parasta käyttää tavallisia. Ne voidaan ottaa käyttöön samalla peruskoulun käyttäen RC-ketjun videota auttavat:

Yksinkertaista flash, vilkkuva diodit tehnyt pari transistorien S945 tai pohozhih.Chastota tautitapauksia säätelee kondensaattorit C1 ja S2.Esli haluat liittää useita diodeja, jotka vaativat tehokkaampia transistorista PNP.Shema tiedot täältä

Koneet säännöllisiin hälytyksen vain

Lähtö-LED (vilkkuu sen) välillä

paneeli ja lasi

eikä laatikot.

Te myös lisätä vilkkuvan itse

LED ilman painikkeita - anna heidän ajatella

Yksinkertainen piiri vilkkuvia valoja pohjalta vilkkuu ledit rakentaa omin käsin

Avoin täynnä salaisuuksia maailman elektroniikan ilman erityistä koulutusta, on suositeltavaa aloittaa kokoonpanoon yksinkertaisia ​​elektronisia piirejä. Tyytyväisyyden taso tällä olisi suurempi, jos positiivisen tuloksen säestää miellyttävä visuaalinen vaikutus. Se on ihanteellinen piirin yhden tai kaksi vilkkuvaa LED kuorman. Alla on tietoa, joka auttaa toteutuksessa kaikkein yksinkertainen piirejä tehty omin käsin.

Valmis vilkunnalla ja piirit käyttävät niitä

Joukossa erilaisia ​​valmis vilkunnalla, tuotteet ovat yleisin 5 mm kotelon. Lisäksi valmis värin vilkkuminen LED, siellä dvuhvyvodnye: sta, jossa on kaksi tai kolme kiteitä eri värejä. Ne ovat samassa kotelossa, jossa on kiteitä, upotettu generaattorin, joka toimii tietyllä taajuudella. Se tuottaa vuorotellen yksittäisiä pulsseja kunkin kiteen tietyn ohjelman. Välkyntätaajuutta (taajuus) riippuu valitusta ohjelmasta. Samanaikaisesti valaisu kaksi kiteiden vilkkuva LED antaa välituotetta väri. Toiseksi suosituin on vilkkuva valoa emittoivat diodit, virtaohjattu (mahdollinen taso). Eli tehdä LED tämäntyyppisen tarvitse muuttaa voimaa vastaaviin liitäntöihin. Esimerkiksi päästöjen väri punainen-vihreä bicolor LED kahden pin riippuu virran suunnan.

Kolmivärinen (RGB) LED vilkkuu neljä tappi on yhteinen anodi (katodi) ja kolme lähtöä ohjaamaan kutakin väriä erikseen. vilkkuva vaikutus saavutetaan liittämällä vastaaviin ohjausjärjestelmään.

Tee blinker pohjalta valmiin vilkkuva merkkivalo on helppoa. Tämä edellyttää CR2032 tai CR2025 ja vastus 150-240 ohmia, joka on juotettu tahansa lähtöön. Napaisuuden mukaan LED, ja on kytketty akkuun. LED Vilkku on valmis, voit nauttia visuaalinen vaikutus. Jos käytät akkua "kruunu" mukaan sillä perusteella, Ohmin laki, pitäisi poimia enemmän vastarintaa vastus.

Tavanomaiset ledit ja Seme vilkkuvia valoja niiden pohjalta

Aloittelija radioamatööri voi kerätä vilkkuvan valon ja yksinkertainen värin valoa emittoiva diodi, jonka vähimmäismäärä radio. Voit tehdä tämän, tarkastelemme muutamia käytännön Muissa kuin vähimmäismäärä käytettyjen elektronisten komponenttien, yksinkertaisuus, kestävyys ja luotettavuus.

Ensimmäisen piirin koostuu vähän virtaa transistorin Q1 (KT315, KT3102 samanlainen tuonti tai analoginen), polaarinen kondensaattori C1 16B, joiden kapasiteetti on 470 uF, R1 820-1,000 ohmin vastus ja LED L1 kuten AL307. Se syöttää koko piirin jännitelähteestä 12V.

Tämä järjestelmä toimii periaatteella vyöryläpilyöntiä, joten transistorin on edelleen "roikkuu ilmassa", ja positiivinen potentiaali syötetään emitteriin. Kun kondensaattorin tapahtuu, noin 10V, niin transistori avataan hetkellisesti palata varastoidun energian kuorman, joka on ilmenee vilkkuva LED. Puute järjestelmä on tarpeen jännitelähdettä 12B.

Toisessa järjestelyssä kerätään pohjalta transistorin Multivibraattorin ja pidetään luotettavampia. Sen toteuttamiseksi tarvitaan:

  • KT3102 kahden transistorin (tai vastaavia);
  • kaksi polaarinen kondensaattori 16B kapasitanssi 10 uF;
  • kaksi vastusta (R1 ja R4) 300 ohmia rajoittaa kuormitusvirta;
  • kaksi vastusta (R2 ja R3) ja 27 kilo-ohmia, jossa pohja transistorin;
  • kaksi lediä tahansa väri.

Tässä tapauksessa elementit syötetään vakiojännite 5V. Piiri toimii periaatteella vuorotellen lataus ja purkaminen kondensaattorit C1 ja C2, joka johtaa aukkoon vastaavan transistorin. Kun taas VT1 nollaa varastoitu energia C1: stä avoimen siirtyminen kollektori-emitteri valaisee ensimmäinen LED. Tällä hetkellä on tasainen maksu C2, joka auttaa vähentämään kantavirran VT1. Jossain vaiheessa se nousi VT1 ja VT2 avataan ja toinen LED-valot.

Toisessa järjestelyssä on useita etuja:

  1. Se voi toimia laajalla jännitealueella 3V. Syötetään syötettävä enemmän kuin 5 V, on laskea arvojen vastuksia, jotta ei rikkoa LED ja ei ylitä pohjan transistorin.
  2. Kuormitus voi sisältää 2-3 LED rinnakkain tai sarjassa, vastuksen arvot laskettiin.
  3. Tasavertainen kasvu kapasitanssi kondensaattorien johtaa keston piteneminen luminesenssin.
  4. Muuttamalla kondensaattorin kapasitanssin, saadaan epäsymmetrinen kiikun, jossa palamisaika on erilainen.

Molemmissa suoritusmuodoissa voidaan soveltaa pnp-transistorit johtavuus, mutta korjauspiiri yhteyden.

Joskus, sen sijaan, että vilkkuva LED hehkuu radioamatööriharrastuksen havaitaan tavallisesti, eli molemmat transistorit osittain raollaan. Tällaisessa tapauksessa on välttämätöntä joko korvata transistorit tai juote vastukset R2 ja R3, joilla on pienempi nimellisarvo, mikä lisäsi kantavirtaa.

On muistettava, että valta 3V ei riitä valo LED suurella eteenpäin jännite. Esimerkiksi, että LED valkoinen, sininen tai vihreä edellyttää korkeampaa jännitettä.

Paitsi katsoi käsitteitä, on niin paljon muita yksinkertaisia ​​ratkaisuja, jotka aiheuttavat vilkkuva LED. Aloittelijoille kinkku tulisi kiinnittää huomiota edullisia ja laajalle levinnyt siru NE555, joka myös voidaan toteuttaa tämä vaikutus. Monipuolisuutensa auttaa keräämään ja muita mielenkiintoisia kuvioita.

Vilkkuva ledit integroidulla generaattori on käytetty rakentamisessa joulun valo. Keräämiseksi sarjassa piiri ja jossa vastukset pieni ero par saavuttaa leikkausnopeudella vilkkuu kunkin piirielementin. Tuloksena on täydellinen valoefektin, joka ei edellytä kehittynyttä ohjausyksikkö. Liitä vain seppele poikki diodisillan.

Vilkkuva valodiodeja, virtaohjattu, käytetään indikaattoreina sähkötekniikan, jossa jokainen väri vastaa tiettyä tilaan (sis. / Off. Latauksen taso, ja niin edelleen.). Lisäksi heiltä kerätä sähköisiä merkkejä, mainoskylttejä, leluja ja muita tavaroita, joissa monivärinen vilkkuminen kiinnostaa ihmisiä.

Kyky koota yksinkertainen vilkkuvia valoja on kannustin rakentaa piirien tehokkaampi transistorit. Jos laitat vähän vaivaa, vilkuttamalla LED, voit luoda monia mielenkiintoisia vaikutuksia, esimerkiksi - etenevän aallon.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

82 + = 85