Wikipedia taustakuva

Tapetin taustakuvan historia

Tapetin historia alkoi Kiinassa 200 vuotta ennen aikamme. Siinä vaiheessa Kiinassa he keksivät riisipaperia ja aloittivat seinät seinien kanssa.

Kiinasta British paperi tapetti. Ne olivat Euroopan ensimmäisiä ja hallitsivat tuotantoaan. Euroopassa monta vuosisataa kopioinut kiinalaisen tapetin, joka kuitenkin usein vietiin maalaukseen "tapetit" luonnolliset henkilöt. Esimerkiksi tiedetään, että vuonna 1481 Louis XI määräsi suorittamaan oikeuden taiteilijan 24 levoursmaalaa 50: n paperirullan maalaamiseksi jumalallisilla kuvilla. Tulevaisuudessa tapettien massatuotannon primääri on peräisin Ranskan - Englannin ikuisesta kilpailijasta.

Muotin kukinta paperipeduilla on peräisin XVIII vuosisadan toisesta puoliskosta. Venäjällä etusija on "bumazhkam9quot; antoi Moskovassa, joka liittyi erityiseen Moskovan muotiin suhteellisen edullisiin jäljitelmämateriaaleihin yksityisten kartanojen ja kartanojen koristelussa.

Aikana olevat ihmiset, joilla oli tapana tottua kudotun tapetin kauneuteen, halusivat paperin taustakuvojen olevan samantasoisia. Mutta tekniikka ei sallinut tätä - kuvan laatu oli paljon huonompi kuin kudottu tapetti, ja kuvien väritys paperilla karkaistui liikaa. Maalaa sama paperi käsin on liian kallista.

Toinen askel kohti modernia tapettia oli manuaalisen painomenetelmän keksiminen kuperalla puisella painolevyllä. Muottien ulkonevat osat peitettiin maalilla, heille asetettiin paperiarkki ja rullattiin päällä käsipyörällä tai painettiin puristimella. Tällä tavalla kiinalaiset käyttivät X-luvulla, mutta vain XIV-luvulla se ilmestyi Euroopassa. Mutta tärkein löytö teollisessa tuotannossa tapetti oli keksintö vuonna 1799 ranskalainen Louis Robert paperikoneen, jotka lopulta alkoi tehdä rullapaperin ennalta määrätty pituus. Englannissa, paperinvalmistajana johtajana, valmistajat maksoivat veroa jokaiselle levylle, paperipaperitelineiden vapauttaminen ei ollut ollenkaan hyödyllistä valtiolle. Ja loistava keksintö ei antanut aivohalvausta.

Ja vain 40 vuoden kuluttua, englantilainen W. Preston, joka työskenteli pääkirjoittajana, päätti, että kone painaa calicoa (sitova materiaali), voit tulostaa ja tapeta. Hän käytti myös sylinterimäisiä sylintereitä ensimmäisen kerran painamiseen - niin koneesta tuli käsi, josta tuli nykyaikaisten tapettien koneiden prototyyppi. Venäjällä Louis Robertin keksintö tuli vain XIX vuosisadan ensimmäiseen kolmasosaan. Jo vuonna 1632 aatelisaloissa oli paperi taustakuvia, mutta ne ostettiin ulkomailta tai rikkaiden kiinteistöjen valmistettiin käsityön omilla karjojen. XVIII vuosisadan viimeisen kolmanneksen aikana jalo-Venäjä oli ylivoimainen rakennusmaniassa. Satoja kartanoita ja kartanoita rakennettiin, tarvittiin uusia progressiivisia viimeistelyaineita. Paperitavoitteiden kysyntä on kasvanut valtavasti! Se on muodikasta lisäksi perinteisen aikaan viimeistely-aineet - tekniikan kudoksissa, keinotekoisia ja luonnollisia marmori, kullattu puu, pronssi ja kide - käyttö paperi tapetti sisustus. Paperinvalmistus- ja tapetointituotannosta tuli paljon aktiivisempi, vuonna 1795 Moskovan tehdaspaperit alkoivat myydä laajalti.

Tapetin, jossa on ornamentti eli rytmisesti järjestetty kuvio, sai vallan toisen vuosisadan puolivälistä. Koriste vahvisti yllättävän taustakuvan ominaisuuden paitsi koristamaan, myös korjata asunnon: nostaa katonsa, liikuttaa seiniä ja muuttaa huoneen osuuksia.

Koneet tekivät tapetti halvalla ja edullisella. Taustakuva löydettiin lopulta massakuluttajaksi. Nyt oli järkevää käyttää rahaa tekniikan ja teknologian parantamiseen. Taustakuva tulostaa metalli teräs akselit olivat koneelliset paperinliimauksen sen pohjamaali, kuivaus, viimeistely jne. D.-asema voimalla höyryn tapetti päällystyskoneen lopussa yhdeksännentoista vuosisadan tuli sähkö.

Ajan tunnetuin rakennus, jossa tähän asti paperin taustakuvia on parhaiten säilynyt, on kreivin Sheremetevin palatsi Ostankinon kartanossa. Tässä käytettiin tapettipapereita sisustus- ja olohuoneisiin sekä palatsin seremonialaisiin huoneisiin - Kuvagalleriaan, teatteriin, italialaiseen paviljongiin ja viereisiin toimistoihin. Lukumäärätietona on silmiinpistävää sen rikkaus: kukka, arabesque, klassisen mytologian hahmot mutkitella kuvioita, rajoja ja reunuksia kukka ja geometrisia kuvioita. On tapetti, jäljittelemällä marmoria eri värejä ja kuvioita, graniitti, porfyyri, malakiitti, stukkokatot ja reunuksia, kullattu puukaiverruksia. Ne liimataan seinään muodossa tekstiilitaidetta, yksittäisten fragmenttien kootaan useita paneeleja, viilun pintaan puuparrujen ja jalustat varten veistos, koristeltu ovissa.

Modernit tekniikat sallivat satoja tekstuureja ja värejä, jotka täyttävät ostajan makuun. Ehkäpä tämän vuoksi taustakuvaksi on nykyään suosituin materiaali seinien koristelemiseksi. Yritys "Elysium9raquo; mielellään tarjota sinulle laadukkaita taustakuvia irtotavarana, jotka ovat esillä koko valikoimassamme.

Taustakuvahistoria

Taustakuva - tämä on varmasti yleisin seinäpäällyste maailmassa. Nykyään on olemassa monia lajikkeet: puuvilla, tekstiili, vinyyli, on valmistettu eri luonnon materiaaleja, kuoret strassit, kiteitä, jne., Ei-kudotut, korkean teknologian ja monet muut tapetti, joka tuottaa vuosittain miljoonia tonneja ja miljardeja kilometrin ..

Kaikissa maissa ja kaikilla mantereilla taustakuva on arvostettu näkymättömäksi lämpöksi, jota ne antavat kodin sisustukselle ja tietysti sen esteettiselle houkuttelulle. Mutta miten kaikki tämä tapahtui?

105 vuotta jo tänä aikakaudenaikaisena kiinalainen Cai Lun keksitsi paperituotannon teknologian tekstiilijätteistä (rätit). Tämä oli sellaisen paperin syntyminen kuin me tiedämme tänään. Muuten, tämän kiitoksen ansiosta Kiina pystyi kehittämään sivilisaatiotaan paljon nopeammin kuin muut - paperin ulkonäkö myötävaikutteli kirjallisuuden ja kirjallisuuden laajaan levittämiseen. Ei ole yllättävää, että tämä asia herätti kiinnostusta ja kateutta monien muinaisten valtioiden hallitsijoiden ja "reseptin" takana; papereita metsästettiin yhtä ahkerasti ja petollisesti kuin silkkien salaisuus.

Vuonna 751 Talas-taistelussa arabitasot vangitsivat useita kiinalaisia ​​paperintuottajia. Tuotannon salaisuudet ja taidot paljastettiin. Paperi levisi koko Lähi-idässä ja sen ulkopuolella.

Ensimmäiset eurooppalaiset esimerkit lohkopainatuksesta olivat uskonnollisia muistutuksia, joita kutsutaan "helgen9raquo;". Vanhin tunnettu tällaisista piirustuksista on Virgin esitys (1418) - sitä pidetään Brysselin Kuninkaallisessa kirjastossa. Kiinassa tätä painomenetelmää käytettiin viidennellä vuosisadalla.

Aikaisin painettu kirja löytyi, 868

Jean Burdishon, "Judas suudelma"

Jakautuminen taustakuvasta College of Christista Cambridgessä, 1509.

Esillä olevan keksinnön keksijät taustakuva pidetään Ranskan kaivertajan Jean-Michel Papillon, joka vuonna 1675 alkoi käyttää puupalikat rakentaa pitkä ja jatkuvia kuvioita paperille.

Tapetin Jean-Michel Papillon keksijä

Vanha parvi taustakuva, 1760

Vuonna 1785 ranskalainen Christophe Philip Oberkampf loi ensimmäisen koneen tapettien painamiseen. Samanaikaisesti hänen maanmiehensä Nicola Louis Robert löysi keinon tehdä loputtoman rullan.

Keksijä litografia Alois Senefelder

Vuonna 1839 Charles Harold Potter of Darwin loi koneen neliväripainatukselle, jonka sylintereihin leikattiin manuaalisesti kuvioita. Tämä englanninkielinen keksintö mahdollisti jopa 400 rullaa tapettia päivässä. Vuonna 1850 mahdollisten sävyjen määrä kasvoi neljästä kahdeksaan, ja vuonna 1874 oli jo 20.

Vuonna 1879 itävaltalainen Karl Kajchem loi syvän sinetin. Tällä menetelmällä maali voidaan levittää paperipinnalle paljon paksummalla kerroksella, jolloin se ei ainoastaan ​​väri vaan myös helpotus.

Painopainomenetelmä

Piirtäminen silkkipainamalla

Yksi ensimmäisistä koneista paperirullien tuottamiseen

1970-luvulta 1980-luvulle kestänyt arkkitehtoninen modernismi vastusti koristeellisia ylilyöntejä, minkä takia tapetti joutui epätoivuksi suurimman osan tämän vuosisadan ajasta. Mutta 1900-luvun lopulla monet ihmiset löysivät jälleen kerran kaikki kuvioitujen seinien romantiikkaa ja kauneutta.

Viimeaikaiset edistysaskeleet digitaalisissa, valokuvateollisissa ja muissa painotekniikoissa mahdollistavat nykyaikaisten laitteiden kopioimalla kaikki historialliset koristeet ja digitaaliset materiaalit monilla alustoilla. Kun korkeat teknologiat puuttuivat, mitä on odotettavissa taustakuvan kehittymisestä edelleen?

Moderni tapetti italialaisesta merkistä Sirpi

Kaikenlaiset tapetit: valita parhaan vaihtoehdon seinäkoristeluun

Taustakuva - suosittu pinnoite seinien koristeluun. Ne ovat niin monipuolisia, että ne soveltuvat viimeistelemään sekä budjettihuoneita että kalliita sisätiloja. Mutta kun on kyse oikeanlaisesta valinnasta, monet yksinkertaisesti ottavat materiaalin satunnaisesti, keskittyen ulkoisiin ominaisuuksiin. Tässä artikkelissa kerromme yksityiskohtaisesti siitä, millaisia ​​taustakuvioita, miten ne eroavat toisistaan ​​ja mitkä valinnat ovat parempia.

Osa niistä voidaan käyttää pohjana maalaukselle. Se on paperia, vinyyliä, jossa ei-kudotut pohja ja lasikuitu.

Jokaisella lajilla on laaja valikoima muotoilua, paljon piirustuksia ja värejä. Tehostamiseksi voit yrittää yhdistää useita eri tyyppejä. Puhutaan nimenomaan jokaisesta niistä.

Kun valitset taustakuvaa, rullat yhdestä erästä ostetaan: eri erissä olevien värien sävyt voivat poiketa hieman.

Halvin ja tavallisin tapetti, joka on kokonaan paperista valmistettu. On sekä yksikerroksisia (simplex) että kaksikerroksisia (duplex). Useimmiten pinta on sileä, mutta joskus paperi taustakuva vapautuu ja helpotus.

 • alhainen hinta - 50-100 ruplaa. per rulla;
 • ympäristöystävällisyys - voidaan käyttää lastentarhassa ja makuuhuoneessa;
 • ilma päästetään läpi, joten seinät voivat "hengittää";
 • helpoin prosessi liimaamalla.
 • hauraus: nopeasti näyttävät valopilkkuja, maksimi käyttöaikana - 5 vuotta;
 • pelko vettä (jos saastuminen, ne eivät voi pestä);
 • kuvia haalistua auringossa;
 • imevät hajut.

Laatu paperirullan on riippuvainen materiaalin tiheyden. Taustaa hyvälaatuisia pitäisi painaa 110-140 g / m². m.

Niiden pohja on valmistettu kuitukankaasta, kuitukankaan, jossa on suuri tiheys. Itse asiassa se on sama paperi, johon on lisätty kudoksen kuitujen.

Ammattilaiset kuitukankaiden taustakuva:

 • Korkea lujuus, toisin kuin paperi;
 • siirtää ilmaa;
 • ei kutistu kuivana;
 • kun märkä materiaali ei liukene;
 • piilota pienet pinnan halkeamia;
 • ympäristöystävällisiä, kestäviä ja kulutusta kestäviä;
 • helppo liimaamalla: vain seinä on päällystetty liimalla;
 • soveltuvat hyvin seinät ja katot.

Nämä tapetit käytetään maalaus, jos ei-kudotut on sovellettu vaahdotettu vinyyli.

Pidetään vaaraton ei-kudotut tapetti ilman vinyyli kerros. Ne ovat yleensä vaikeampi löytää, ja ne ovat kalliimpia. Myös turvallinen taustakuva olisi sertifioitu mukaisesti GOST 6810-2002 "taustakuvat".

Kutsutaan vinyyli taustakuva lajikkeita vaahto vinyyli pinnoite. Materiaali pohja - paperin tai välivuorina. Pinta on sileä ja helpotus sekä silkki- tyyliin.

Vinyyli taustakuva silkkipainanta

 • kosteudenkestävä ja voidaan pestä ja puhdistaa (se on määritelty paketissa, ihanteellinen keittiö ja eteinen);
 • pitkä säilyttää värin, melkein ei haalistu;
 • kohokuvioita visuaalisesti piilottaa pieniä epätasaisuuksia seinät;
 • on olemassa erilaisia ​​maalaamiseen, joka voidaan maalata kymmenen kertaa.

Miinus- on ilmatiivis, joten on parempi olla käyttämättä niitä lasten ja makuuhuone.

Lisätietoa Vinyylitapetit luetaan erillisessä artikkelissa.

Akryyli tapetti muistuttavat hyvin vinyyli. Kuten tässä on käytetty pintakerros vaahdotettu akryyli.

Koska ohut kerros akryyli, ne eivät ole yhtä kestäviä. Ruiskuttamalla menetelmää sovelletaan pisteeseen, joten akryyli tapetti voi kulkea ilman.

Elite tyyppisiä tapetit huoneeseen on valmistettu luonnonmateriaaleista. Pintakerroksena käyttämällä tulppa, juutti, olki, laminaatit, bambu, ruoko, levät; syynä - yleensä paperin. Osa niistä on perusta kuitukangasta.

Useimmissa tapauksissa, leveys telan luonnollinen materiaali on 91 cm, ja pituus 5,5 tai 10 metriä.

Liimaukseen tämän tyypin käyttää säännöllisesti liimaa taustakuva, riippuen substraatista. Pohjapaperin sitä sovelletaan vain kangas, ei-kudottu - seinään, ja jos raskas kangas - ja siellä ja siellä.

 • Luonnon materiaalit luovat viihtyisä sisustus on erittäin lämpimältä;
 • materiaali täysin vaarattomia;
 • niiden suojaamiseksi pölysuoja erityistä kyllästämiset.

By haittoja luonnon tapetti kuuluvat:

 • pelko kosteus (valmistettu maali vesi-pohjainen, ja voi helposti menettää väriä, kun märkä);
 • työläs liimaus;
 • korkea hinta (siksi, että ne ovat harvoin liimaa kaikki seinät, vain kaavoitus ja jakamista aksentti;
 • ominaisuuksien vuoksi luonnon materiaalia, rainojen väliin jäävät näkyviä saumoja.
 • kirkkaat värit voivat menettää väriään vaikutuksen alaisena auringon vain yhden kauden.

Pyyhkimällä pöly luonnon erilaisia ​​tapetti, et voi käyttää nihkeäpyyhintä. Mahdollista käyttää pölynimurilla tai siivoustakki harjalla pitkä harjakset.

Taustakuvia lasikuitua ovat optimaalisia käytettäväksi uuden rakennuksen, joka kutistuu. Niitä käytetään usein myös toimistoissa.

Niitä tuotetaan kudonta lasifilamentteihin, joten heillä on korkeampi vetolujuus ja ympäristöystävällisiä. Toisin lasia, ne eivät pistä kosketettaessa. Liimaamisen jälkeen niitä suositella maalata seinä maali lateksi tai vesipohjaisia.

Etujen joukossa lasikuitu:

 • suuri kestävyys ja kulumiskestävyys;
 • elinikä on noin 30 vuotta, on mahdollista maalata pintakerroksen jopa 15 kertaa tarvittaessa;
 • suojaava seinät halkeamia;
 • Lasikuitu ei pala, ei pelkää vettä tai savua;
 • materiaali ei luo ravintoalusta mikro-organismien, sienet ja hometta, mikä poistaa yleisimpiä syitä allergia;

Haitat ovat pieni valikoima piirustuksia, suosituin niistä ovat: matto, kalanruoto-, timantti. Seinät saadaan muodossa melko tylsä.

kuva lasikuitu

Etuosa on valmistettu luonnon materiaaleista: silkkiä, pellavaa, puuvillaa, juutti, mokka. Base - paperista tai kuitukankaita. Tuotanto antistaattinen käsiteltiin ja palontorjunnan liuos. Joskus päällyste on valmistettu synteettiset kankaat, tällaista materiaalia hoito helpottuu, jos on tarpeen, se voidaan imuroida.

 • Ensinnäkin, kangas leikata näyttää kallista ja yksinomainen.
 • täysin ympäristöystävällinen materiaali;
 • Joidenkin lajien perusteella pellava ovat antiseptisiä ominaisuuksia;
 • kestää aurinkoa, edelleen on lämpöä ja äänieristys.
 • On lajeja lisääntynyt leveys rullan, joka sallii tehdä saumatonta kattavuus.

Haittoja ovat kuitenkin alhainen vastustuskyky pöly, lika, haju, kosteutta ja altistuminen lemmikkieläimille. Koska tällainen suunnittelija päättyy, sillä on korkea hinta. Liimaukseen vaativat kokenut asiantuntija.

Metalloitu taustakuva lajikkeet ovat ihanteellisia sisätilojen tyyliin hi-tech. He heittivät kaunis soihduissa aurinkoa, ja ylimääräinen valaistus vain kaunistella niitä ja näyttää kaikki edut. Sisustus on täynnä kultaa, hopeaa tai pronssia revontulia.

 • Metallinen taustakuvat ovat houkuttelevia, koska kaunis ulkonäkö;
 • koristeellinen kerros koostuu ohuesta alumiinifolio, joka antaa korkea kulutuskestävyys;
 • ei pelkää auringonvaloa, ja eivät menetä väriään ajan mittaan;
 • helppo puhdistaa;
 • osoittavat hyvää äänieristys;

Tietenkin, hinta per rulla on korkea. Ja ennen liimausta tarvitaan täydellisesti yhdenmukaistaa seinät kipsilevy tai kelmuun ryppyinen.

Yksi harvinaisempia lajeja - neste taustakuva. Niissä yhdistyvät parhaat ominaisuudet telapinnoitteeseen kipsistä ja maalata seinät.

Ei ole paljon kokemusta, ne voidaan helposti sekoittaa ulkonäkö rakenteellisia kipsi. Kuitenkin, koostumus eri tapetti neste: tuotanto ei hiekkaa käytetään pääkomponenttina käytetään selluloosa - vaaraton liima. Antamaan miellyttävä muoto, jossa ne sisältävät hienoja kuituja, kimallus, luonnon väriaineet.

Neste tapetti myydään kuivana jauheena, joka rozvodyat vesi ennen käyttöä. Hinta per paketti 1 kg yksinkertainen rakenne alkaa 360 ruplaa., Se riittää 4-5 neliömetriä. m. levittämällä ohut kerros (1 mm). Yleensä hinta riippuu määrästä koriste hiukkasten seos, se on kirkkaampi kuin - kalliimpia.

Master-luokan nesteen, tapetti on esitetty video:

Ne ovat hyvin erilaiset kuin perinteisen tapetit ja on seuraavat useita etuja:

 • kun sitä sovelletaan ei nivelestä;
 • luoda epätavallinen kohokuviorakenteella;
 • voi kohdistaa seinään, niin viimeistely lyhenee;
 • ympäristöystävällisiä materiaalia;
 • on antistaattisia ominaisuuksia, ei pölyä;
 • käyttöikä 6-8 vuotta.

kuivumisaika soveltamisen jälkeen seos on jopa 48 tuntia. Se ei ole suositeltavaa käyttää nestemäistä seinä kosteissa tiloissa, koska niiden korkea hygroskooppisuus.

Meidän pitäisi myös mainita taustakuvia. Niiden avulla voit saada melkein minkä tahansa kuva seinällä: kukkia, kaupunki, luonto, valtameri. Useimmiten käytetään niiden soveltaminen itseliimautuvan pohja.

Olemme käyneet läpi lähes kaikkien taustakuvaksi seinät. Nyt helppo valita paras vaihtoehto hänelle tilaa, olosuhteista riippuen, vaatimukset ja taloudelliset valmiudet.

Vaihtoehtoja seinien keittiössä. Mikä materiaali sopii korjaamiseen parasta: tapetti, maali, laatat, koriste kipsi tai tekokiveä?

Mikä on katto keittiössä on paras? Vertailla ja valita materiaalin viimeistelyyn kattoon keittiössä.

Valitse taustakuva keittiöön, makuuhuoneeseen, olohuone ja muut huoneet. Mitä taustakuva seinät paremmin. Hyvät ja huonot puolensa, tyypit, valokuva.

RemBoo »Työkalut ja materiaalit» Kaikki tyypit taustakuva: valita paras vaihtoehto seinien

Valitse taustakuva ensisijaisesti tunnettu yrityksille. Perusteella interlining helpompaa ja käytännön paperi. Akryyli, luonnon tekstiilit ja on premium-segmenttiin, ne maksavat alkaen $ 70 ja hyvin oikukas. Mutta sisätilat saadaan luonnollisesti upea. Metalli tapetti - myytti. Niistä paljon puhetta, mutta mitään en ole nähnyt niitä jonkin suurnäyttely)) nestettä tapetti- eräänlainen koristeellinen kipsi (selluloosa + silkki), ja haluaisin kirjoittaa niistä artikkeli värejä.

Neste tapetti - täydellinen ratkaisu sekä toimisto- ja asuintilat. He tekivät kuvitella sali. Erittäin tyylikäs SRA. Tärkeintä, että halusin mainita - ei nivelet ja helppo työskennellä! Ensimmäinen, hieman pelkää tehdä itse - käytännössä ole kokemusta, ei! Mutta lukea internetissä, katselin videon ja se meni! Yleisesti ottaen edistyminen ei pysähdy - kolmekymmentä vuotta sitten vain paperia ja oli värien ja valita myyntiin, ja nyt voit löytää mitä haluat!

Mikä laaja artikkeli! Erinomainen näkyvyys, ammattimaista lähestymistapaa. Kiitos.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 3 = 4