Yhdistä dvuhklavishny kytkin

Yhdistävät dvuhklavishnogo katkaisija: piirilevyjä, opas

Dvuhklavishny kytkin on erittäin tärkeä tekijä säätää asteen kattavuus asunnon tai omakotitalon. Lamput voidaan järjestää ryhmiin tai yksi kerrallaan, valo voidaan syöttää niitä erillinen avain.

Hyvin usein aikana korjausten aikana uusia johtoja syytä pohtia, miten voidaan silti yhdistää dvuhklavishny kytkin tuottaa useita valaistuksen tilaa. Miten saada yhteyden dvuhklavishnogo kytkin, jolla on tarvittavat takeet - lue!

Rakenne ja toiminta dvuhklavishnogo kytkin

dvuhklavishnogo kytkin muotoilu on melko yksinkertainen. Se koostuu:

 1. Kaksi avainta (ylös-alas liikkuvat osat).
 2. Kotelo (kuori), joka poistetaan ennen suorittamista sähköisen työn.
 3. Päätteet (paikkoja, joihin syötetään jännite tai virta).

Harvoin kolmas elementti - terminaalit - voidaan korvata rakenne ruuviliittimelle. Erona on, että ensimmäinen pitkä ja luotettavasti pidä lanka, kun taas jälkimmäinen tekemään samoin, mutta ei venytetään lanka ja kiertämällä sitä, niin ensimmäinen vaihtoehto on kytketty helpompaa ja toimi enää. Myös rakenne voi sisältää lisäksi valaistus - himmennin, joka sijaitsee kunkin näppäimen. Liittämisestä dvuhklavishnogo kytkin himmeneminen lue alla.

Sisällä dvuhklavishnogo kytkin ei valaista kaksi johtoja yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden ja tulo vaihe. Että kukin päätteistä sopiviin avaimia, voi toisistaan ​​riippumatta puristin tai avautuva, jolloin kytketään yksi valaisin (lamppu osa) ja toisen lampun pitkin kaikki tai

.

Kiinnittää huomiota! Jos haluat esittää nykyisen ei ole yksi, vaan useita lamput. On käytettävä säikeislangasta. Se vain voit siirtyä dvuhklavishnaya malliin.

Toimintaperiaate katkaisijan on vaihtelun aste valaistus:

 1. Voit sisällyttää vain yksi avain syttyä hehkulamppu (tai ensimmäisen ryhmän lamput).
 2. On mahdollista kääntää toinen avain - valaistuksen muutoksia, sillä joissakin huoneissa on selvästi nähtävissä, ja toinen - hieman tumma.
 3. Kolmas vaihtoehto - sisällyttäminen "täydellä nopeudella" - "päällä" ovat kaksi avainta - sitten huoneen saa mahdollisimman monessa.

Muuten, jotkut dvuhklavishnye kytkimet koostuvat kahdesta eristetty toisistaan ​​yhden painikkeen laitteita. Tässä tapauksessa kutsumme niitä modulaaristen.

Lisäksi ulkoinen komponentti, tällainen laite voi toimia myös säästää energiaa ja luo eri ympäristöissä. Ja dvuhklavishnye kytkimet lisää turvallisuutta, koska ne on asennettu huoneessa laskee pisteiden määrä kanssa sähköinen jännite.

Ennen kuin aloitat valmistautua vaihtaa yhteyden, suosittelemme perehtyä katkaisijan dvuhklavishnogo alla:

Kun työskentelee Electrics täytyy noudattaa erityistä tarkkuutta ja varovaisuutta, jotta kaikki materiaalit ja työkalut kopiointiin tarvitaan olisi valmisteltava ja ostaa ennakkoon:

 • Phillips ruuvimeisseli ja taulu;
 • pihdit;
 • sivuleikkureita;
 • liimanauhaa;
 • hyvä rakennus veitsi terävä terä (poistossa langan päät);
 • Crimping on helpompi käyttää erityistä työkalua - obzhimnik (se ei ole pakollinen, jos johdot ei pulaan);
 • kytkin;
 • johtoja.

Varoitus! On erittäin tärkeää, ennen työn aloittamista, irrota verkkovirran jännite!

On erittäin tärkeää (etenkin ei-ammattilaisten) etukäteen ja oikein kuvata piiri yhdistää ja antaa johdot.

Järjestelmässä tulisi sisältää nämä kolme johdinta:

 1. maadoitusjohto (Näkyy valonlähde, merkitty kaaviossa kuin "0" tai että nuolet osoittavat alaspäin).
 2. Nollajohtoon (Näkyy valonlähde, joka on nimetty "N" kirjain).
 3. vaihe - lanka on stressiä, joka on silloin, kun lamppu on antamaan virtaa (päätteet vaihejohtimen on merkitty isolla kirjaimella "L").

Suorita johdotus pad voi olla yksi kahdella mahdollisella tavalla: auki tai kiinni. Ensimmäisen vaatia muita materiaaleja - aallotettu putki tai Stroebe, toisen - on tarpeen prodolbit urien seiniin.

Huomaa, että laskemme johdotus tehdä ennen rappaus seinät ja katto. Tämä tarkoittaa sitä, että vasta Kaapelointi ja niiden riittävä eristys voidaan aloittaa koristelu.

Rikkomisesta pieni alle syvennys, kytkin on myös käyttää taltta ja vasara (tämä ei ole välttämätöntä, jos kytkin asennetaan samassa paikassa).

Connecting dvuhklavishnogo kytkin

Ennen liitäntää, sinun on ensin siivota päät johdot 1-1,5 senttimetriä varmistaa hyvän kosketuksen liittimiin. Jos johdot ovat tehokkaita, multi-core - tässä vaiheessa on välttämätöntä, puristetaan päistään.

Vaihtaa kaksi avainta olisi sovittava kolme johtoa. Yksi tulo - vaihe, ja kahden jäljellä ulostulo, jota sovelletaan jännite suoraan lampun itse.

Nollajohdin ja maahan, kuten jo mainittiin, on liitetty suoraan valonlähteen (lamppu, erityisesti niiden koskettimet).

Sitten sinun täytyy löytää ja syöttää vaihejohdin sen alle (se, toisin kuin lähtöjä, yksi). Etsi kytkin aiemmin vapautunut ylempään koteloon. Se olisi tehtävä vähintään yksi nuoli. Se yleensä tarkoittaa, miten ja missä menee vaiheeseen. Pohjan lähellä nuolia y-vaihe johdot syöttää.

Tyypillisesti tällaiset kytkimet on tuloliitäntä vaihe esitetään symbolilla «L» puolestaan ​​lähtöliittimissä kaapeleille merkitty symboleilla muodossa nuolia.

Määrittämään tarkasti vaihe, käyttämällä erityistä laitetta. Ja jos se ei ole mahdollista määrittää sitä kokeellisesti aikaan liittämällä kattokruunu tai lampun.

Joten, sinä sarjoittain liittää paria pihdit (ei samanaikaisesti!) Yksi johto kaksi muuta. Eli valitset yhden langan ja vie hänet ensin johonkin muuhun, ja sitten - seuraavaan. Tässä on lanka, joka syttyy yhden tai toisen ryhmän valaisimet (lamput), ja vaihe.

Kun vaihe on löytynyt, se voidaan kytkeä tuloon kytkimen (ensimmäinen lanka, joka menee kytkimen), kun taas kaksi muuta johdin - kahden naisen liitäntään mainitussa järjestyksessä (se - toinen ja kolmas johdot, jotka menevät kytkin). Seuraavaksi vain eristettyjä vaarallisia paikkoja johdot ja aseta rakenne podrozetnik joka pultataan paikoilleen, valmisteltu etukäteen tähän.

Kun vain on liittää lisävarusteita ja voit tarkistaa laitteen toiminnassa.

Ymmärtää paremmin kytkentäkaaviota, tarjoavat katsomaan videon alla, jonka yksityiskohtia ja kertoi esitettyjä esimerkkejä liitäntäkaaviosta dvuhklavishnogo kytkin:

Yhdistävät dvuhklavishnogo kytkin valaistus

Kun piiri on kuvattu edellä, valaistu kytkin tekee vähäisiä lisäyksiä. Nimittäin, vielä kaksi kaapelointi (varten, kun valot poltetaan pieni punainen valo kustakin kaksi avainta - niin se on helpompi etsiä kytkimen pimeässä).

Joten nämä ylimääräiset johdot menevät mini-LEDit näppäimistöllä. Edelleen on tarpeen kytkeä yksi niistä vaihe, joka tulee ylhäältä, ja toinen, joka on alhaalta lanka, joka on yksi kahden valaisimen (lamppu ryhmiä).

 1. Laskea etukäteen, oikealla (riittävä) poikkileikkaus ja pituus johtoja, tehosta riippuen valonlähteiden. Osa ei saa olla pienempi kuin yksi ja puoli neliömillimetriä.
 2. Suositeltava paitsi jakokaapeissa myös ostaa ylimääräisen turvalaite, joka on suojattu oikosulkuja ja ylikuormitusta vuonna sähköverkkoon.
 3. Valitse matkapuhelin kytkee sijasta kiinnitys ruuvien, koska ensimmäinen versio yhteys on kestävämpi ja pitkäikäisiä: ruuvit tarvitsee jonkin verran aikaa tiukentaa.
 4. Säädä valaistusta käyttämällä yhden painikkeen laite voi olla! Mutta tämä on hankittu ja asennettu ylimääräisiä laitteita - ns himmennin.
 5. Jos perustaa samanlainen rakenne valaisemaan kylpyhuoneeseen tai muuhun kosteaan paikkaan, missään tapauksessa ei kiinnitä kytkimen sisällä.
 6. Huomautus: Jos modulaarinen kytkin, niin lähellä tulopäätteen on aina yksi. Nämä kaksi terminaalia on yhdistetty toisiinsa, jossa on erillinen johdin.
 7. Kaikki johdot ja kytkentä on ehdottomasti kielletty, tekemään erityistarkastuksia jakokaapeissa. Ja kun kyseessä on monimutkainen ympäristöolosuhteiden tarpeen tehdä lisäsuojaa (esim., Veden, kosteuden pääsy muut kiinteät aineet ja nesteet).
 8. Jos asennat kytkimen, esimerkiksi wc, sitten yksi avaimista voi sisältää valoa huoneeseen, ja toinen - huppu.

Kytkin kytketään säädellä valon kaksi painiketta, se on helppoa, jos noudattaa täsmälleen ohjeiden edellä. Lue ensimmäinen ohjeita ja hyödyllisiä vinkkejä kaipaamaan mitään, niin kaikki kääntyy pois!

Palautetta, täytä lomake Ota yhteyttä -sivulle

Kaikki materiaali tällä sivustolla - tekijänoikeudet. Kopiointi ilman aktiivinen linkki on ehdottomasti kielletty!

Asentaminen dvuhklavishnyh kytkimet, kytkentäkaavio

Asennus ja liitäntä dvuhklavishnogo valokytkin on merkitystä tapauksissa, joissa se voi olla tarpeen muuttaa intensiteettiä huoneen valaistus tai valaistuksen ohjaus eri alueiden sisäosasta. Säädellä valon määrä on mahdollista, muuttamalla määrä lamppuihin, joita käytetään tällaisen laitteen. Koska tämä tuote on kaksi painiketta, se pystyy hallinnoimaan kahteen ryhmään valaisimia. Pääsääntöisesti, dvuhklavishnye valo kytkimet on asennettu yhdessä kattokruunut, jossa on koostumukseltaan enemmän kuin kaksi lamput.

Toinen tilanne, jossa edullisesti Tällaisten laitteiden käyttö on niiden soveltaminen mahdollistaa valon yhdestä paikasta eri huoneissa tai käytävillä.

On tarpeen sanoa heti, että kytkentäkaavio dvuhklavishnogo katkaisija on hyvin paljon samanlainen järjestelmä asennettaessa käytetty yhden painikkeen malleista.

Siten, soveltamisalan tällaisten laitteiden on varsin laaja, mutta kaikissa tapauksissa käyttävät samaa järjestelmää niiden yhteyden. Jotta ymmärtäisimme, miten yhdistää kytkimen dvuhklavishny pitäisi viitata sen suunnittelu ja toimintaperiaate.

Suunnittelu dvuhklavishnogo kytkin

Luokittelua näistä laitteista on melko yksinkertainen. Erottaa upotettu ja yleiskustannukset mallit on tarkoitettu käytettäviksi, lla piilotettu tai avoin johtoja. Lisäominaisuuksia, jotka voidaan varustaa tällaisilla laitteilla, voit korostaa. Kytkimet, joissa on taustavalo, helppo löytää pimeässä huoneessa, joten ne ovat erittäin kätevä käyttää.

Muotoilu dvuhklavishnogo tuotteet on melko yksinkertainen ja on hyvin samanlainen sisäinen rakenne yhdellä kytkimellä. Ainoa ero on, että täällä on erillinen kontakti virrankuluttajien toisen ryhmän. Rakenteellisesti kahden painikekytkimen koostuu seuraavista osista:

 • Työskentely osa. Toisin kuin yhden painikkeen mallit, jossa on kaksi napaa, katkaisija on varustettu kolmella yhteystiedot. Yksi niistä on saapuvan ja kaksi - lähtevän. Aukko kontakti on suunniteltu liitettäväksi vaihejohtimeen häntä, jotka kytkentärasiasta. Facing työ osa kontakteja käytetään liittää sen johdot, joita käytetään, jotta kuluttajat. Pääsääntöisesti, kotelon työ osan katkaisijan merkitty tunnistamisen helpottamiseksi muodossa kunkin päätelaitteen. Tämä osa laitteen rakenne on asennettava siten, että yhteinen napa alapuolella.

 • Koristekehyksen.
 • Kaksi avainta (joka voi olla varustettu ikkunat valaistus).

Jos laitteen rakenne on valot, sitten se kuuluu pieni sähköinen piiri, joka sisältää valoa emittoivan diodin (tai neon lamppu), vastus, ja joskus kondensaattorin. Tämä sähköinen piiri on kytketty kytkimen koskettimet. Miten se toimii on melko yksinkertainen. Koska virtaa rajoittavan vastuksen on riittävän suuri vastus, niin sulkeminen sen koskettimien oikosulussa sisältyvät valaistus nykyisen katkaisija ei avata, protekaet.Pri työ koskettaa pientä virta rajoittaa vastus virtaa valaistus piiri, joka tarjoaa LED palaminen.

Kytkimet valaistus ovat arkipäivää nykyään.

Johdotus dvuhklavishnogo valokytkin on esitetty kuviossa.

Maadoitusjohdin, joka on esitetty kuviossa on läsnä johdotus ei ole kaikki rakennukset. Jos yhteys on voimakas kodinkoneiden, kuten keittolevy tai pesukoneen kehonsa yrittäen maadoittaa suoja ainakin sähkömittari, maa on yleensä puuttuu valaistus piirejä. Lisätä turvallisuutta johdotus näissä olosuhteissa, on järkevää asentaa suulla RCD asunnon tai ero konetta.

Esitetty kuviossa yhteydessä katkaisija on kaksinkertainen kuormitus kaksi erillistä lamput, mutta usein sellaista yhdistettä käytetään ohjaamaan kunkin näppäinkytkimen ketjun useita sarjaan kytkettyjä lamppuja.

Menettely liitäntälaitteet

Pääsääntönä joita tulee noudattaa asennuksessa Kaikkien kytkinlaitteiden on tarve asentaa ne siten, että jos poistat keskeyttää piiri vaihejohtimen. Tämä olisi tehtävä ensisijaisesti, että korvaaminen lamput voisi yksinkertaisesti sammuttaa kytkimen, ilman induktio koneen.

Se, että suuri joukko tapauksia sähköiskun juuri suorittaessaan sellaisia ​​teoksia. Tällaisissa tapauksissa valitettavasti usein esiintyy huolimatta siitä, että vaarallinen tilanne on tarpeen paitsi sekoittaa lanka, joka kytkin on asennettu, mutta väärässä kytkeä lampun pidin.

Kuten kanssa tahansa elementtejä sähköjohdot asennettaessa ja dvuhklavishnyh kytkimet tulisi noudattaa turvallisuussääntöjä, joista tärkein on tarve irrottaa verkkojännitteestä ajaksi työn. Koska laatikot useimmissa tapauksissa on sijoitettu korkeudelle, joka on tärkeä tekijä, kun työskennellään niiden kanssa on käyttää tikkaita tai seistä luotettava.

Jotta kunnolla asentaa tämän laitteen, sinun on noudatettava seuraavaa menettelyä:

 1. Kun virta on katkaistu sähkönsyöttö käyttäen panos koneen huoneistossa. On myös mahdollista tehdä käyttäen konetta, joka vastaa käyttäjien ryhmälle, joka sisältää tarvittavan valaistus piiri.
 2. Kytkentärasia saastuttavat johdot tulevat kuluttajilta, jotka tarvitsevat yhteyden verkkoon, vaihe ja nolla tulon paneeli ja kolme johtoa kytkimestä. Huomaa, että tarvittaessa liitos kupari ja alumiini lanka tulee käyttää liittimiin. Tällainen tilanne syntyy usein kodeissa vanhoja rakennuksia, joissa sisäinen johdotus on alumiinia lanka.
 3. Kaikki nolla johtimet on liitetty yhteen laatikkoon.
 4. Vaiheen johdin sisäänkäynnin asunnon, joka on kytketty johtimeen, joka kytketään tuleva päätelaite dvuhklavishnogo valokytkin.
 5. Kukin vaihejohtimien, jotka toimivat toimittaa yksittäisille kuluttajille, liitetty vastaavaan lähtevän lanka-kytkin.
 6. Kaikki liitokset eristetään luotettavasti. Suorittamaan yhdisteiden eristämisessä kytkentärasian on edullista käyttää lasikuitukankaan eristysnauhaa kuin yksi kestää lämpötilan vaikutuksia.
 7. Kytkimellä poistettu, avaimet, ja sitten irrottaa työskentelee osa kehyksestä.
 8. Yhteyttä työosan kunkin johdot on kytketty. Mukavuussyistä, on toivottavaa käyttää kaapeleita, johtoja, jotka on merkitty eri värein. Jos laitteen rakenne on valot, se koskettaa, joka on kytketty liittimiin kytkimen.
 9. Liuku- välilehtien tekee osa on asennettu podrozetnik. On tärkeää varmistaa, että laite vastaa asentoon painamalla yläosassa hänen avaimet.
 10. Erityisillä uria tai pultilla koristekehyksen.
 11. Set-näppäintä.

Käytännössä dual-kytkin yhteys ei ole paljon monimutkaisempi kuin yhden painikkeen laitteen yhteyden.

 • Paljon kiitoksia. Rikki kytkin, ja sähkö täydellinen nolla. Löysi tämän lyhyen artikkelin ja hillitty, vaimo onnellinen. Yleensä erittäin hyödyllinen sivusto.

  Yhdistäminen valokytkin kaksi nappia: vivahteita asennustyöt

  Dvuhklavishnye kytkimiä käytetään ohjaamaan kahta Sähkövalaistuslaitteiden sekä samasta kohdasta, tarvittaessa. Ne voivat myös säätää valaistuksen kirkkautta. Yksinkertaisesti sanottuna, yhteys valokytkin kaksi avainta tarjoaa lisää käyttömukavuutta.

  Sisäisesti, kytkin laitteen

  Sisäinen laite eroaa kaksivaiheinen yksivaiheinen katkaisija, jossa on kaksi lähtöliittimiin, yhden sijasta. Tarkemmin sanottuna se koostuu seuraavista elementeistä:

  • mekanismi ja koristeellinen paneeli;
  • yksi tulopäätteen;
  • kaksi lähtöliittimiin;
  • kaksi avainta.

  Terminaalit - erityinen kiristysmekanismi. Liittää johdot riittävä sen puhdistamiseksi, työnnä riviliittimen ja kiristä ruuvilla. Tulo tai yhteinen napa on edullisesti erikseen ja merkitty L.

  kaksi ulostulo terminaalit sijaitsevat vastakkaisella puolella. Ne voidaan nimitystä L1, L2 tai 1.2. Joissakin malleissa sijasta riviliittimen voi olla ruuviliitäntää. Niiden käyttäminen ei ole toivottavaa, koska liitetiedosto voi vähitellen heikkenee ja sen täytyy piirtää.

  Täytyy asentaa laitteeseen niin, että se olisi sähköistetty painaa ylempään puoliskoon avaimet. Määrittää ylä- ja alaosassa elementin avulla osoitin - erityinen ruuvimeisseli, joka toimii sulkimen. Voit tehdä tämän, ota naula tai rautalangalla ja kosketti niitä yhteystiedon toiseen valo kohdistetaan, pitämällä peukalo päälle.

  Jos valo sisällä ei pala, kytkimen koskettimet ovat auki. Kun asento avaimet hänen pitäisi loistaa. On vielä mainittava yläosa elementin.

  Askel askeleelta prosessin kuvaus

  Lisäksi standardin malleja, kytkin kaksi avainta voidaan lisäksi henkilökuntaa taustavalaistu näyttö. Taustavalo auttaa tunnistamaan hänet pimeässä ja valoisa ilmaisin tekee selväksi, että sähköverkko toimii ja se on suljettu. Tuottaa myös malli, jossa on iskunkestävä ja vesitiivis kotelo. Ne voidaan asentaa kylvyssä, kylpyhuone tai kadulla.

  Myös kommunikoida kytkimiä. Rakennetta ne ovat lähes samat, lukuun ottamatta ylimääräisiä päätelaitteille. Nämä laitteet on liitetty yhteen tai ryhmä kalusteet ja voidaan hallita valaistuksen vastakkaisissa päissä huoneen. Esimerkiksi syöttämällä makuuhuone, voit sytyttää valoa ja meni nukkumaan, sammuta se sänkyyn.

  Miten valita paikka

  Mitä jotkut standardit asettamalla laite ei ole säädetty lainsäädännössä. Niiden asennus sisältää helppokäyttöinen sekä aikuisille että lapsille. Ja jos aikaisemmin se oli yleinen käytäntö sijoittaa laitetta korkeus 2 m, mutta nyt kytkin on usein sijoitettu tasolle alensi käsi aikuisen. Siten elementti on käytettävissä lähes kaikille asukkaille.

  Ainoa paikka, jossa kytkin sijainti voi olla mitään rajoituksia - se on kylpyhuoneessa tai saunassa. Tässä yhteydessä on otettava huomioon sijoittamista nieluja ja ulkosuihku. Kun käytät laitetta ei pitäisi kattaa tippaa vettä.

  Valmistelu asennusta

  Riippumatta työtä sähkö- tai oli tehtävä, ensimmäinen asia, joka on tärkeä tehtävä - irrottaa verkkoon. Ei toista älä unohda, että sähkö on vaarallista. Lisäksi vaikutusta nykyiseen, lukutaidottomia kivetty johdotus voi vaurioittaa sähköiskun tai tulipalon talossa.

  Menettelytapaohjeet kun työskennellään sähköverkkoon:

  • muista irrottaa verkkoon;
  • älä koske liitettyjen laitteiden märin käsin;
  • Älä käytä metallisia niittejä turvata lanka;
  • eivät kuormita sähköverkossa;
  • vahingoittunut johto olisi korvattava uudella, sen sijaan korjata;
  • tehdä työtä voi olla vain työkalu eristetyt kahvat;

  Kun työskennellään sähköä, älä koske veden tai kaasun metalliputkia.

  Getting riippumattoman yhteyden, sinun täytyy:

  • ryhtynyt toimiin noudattaa turvallisuusmääräyksiä;
  • tutustu lakien Lankakuvioituminen;
  • tarkista verkon noudattamista merkintöjä.

  Omistajalle talon tilalle ja kytke kytkin ei haluaisi kutsua sähkömies. Lisäksi tehtävä loppuun, ei ole tarvetta monimutkaisia ​​laitteita ja välineitä. Sinun täytyy asentaa:

  • Asennus veitsi;
  • liimanauhaa;
  • vasara ja taltta;
  • pihdit;
  • indikaattori ruuvimeisseli ja kihara ja suora.

  Jos asennus on suoritettava uudessa paikassa, ja talo on kirjattu alla kipsi, voi olla hyödyllistä porata mela "kruunu" tai lyönti.

  Värikoodeja kaapeleita

  Tietämättä ja noudattamista merkinnällä valmis asentamaan, sinun ei pitäisi. Sitä käytetään luomaan turvallisen ympäristön ja vähentää työssäoloajan.

  Muodostumista oikea yhdistelmä pätee seuraava:

  • nolla - aina ja poikkeuksetta, sininen;
  • suojaus on myös ehdottomasti yksi väri - keltavihreä;
  • vaihe - on edullisesti ruskea tai punainen.

  Nämä ovat vain perusyhdistelmää. Lisäksi, jotta vältetään sekaannus tunnistamisessa, aakkosnumeerisilla merkintä.

  Jos työssä paljasti ilman näkyviä merkkejä, on tarpeen itsenäisesti merkitä johdotus monivärinen kutistemuoviletkua tai värillinen eristys.

  Koska Itseidentifioituneempana oppaat

  Sokeasti luottaa merkintöjä ei ole välttämätöntä. Nämä nimitykset eivät ajat muuttuneet sen standardeja. Siksi päästä asiaan, sinun täytyy myös tarkistaa luonne johtimia. Tätä tarkoitusta varten, ilmaisin ruuvimeisseli ja yleismittarilla.

  Jos rakenne järjestetään-vaihe sähköverkon ilman maadoitukseen, vaihe nolla apua tai indikaattori. Irrottaminen sähkö johtimet siivotaan ja puretaan niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Mahdollistamalla sähkön langan lokeron ruuvimeisseli. Merkkivalo vilkkuu, kun kosketus johtimen vaiheen ja kosketus nolla valot.

  Analyysiä varten verkon, joka on kolmasosa, suojajohdin yleismittarilla. Joka on asetettu vaihteluväli AC arvoon yli 220 volttia, tuo yksi lonkero vaihe, toinen on kiinnitetty tahansa johtimia. Joutuessaan kosketuksiin nollajohtimen laite tunnistaa jännite välillä 220 volttia, joissa on suojaava - hieman pienempi.

  Poista vanha sähköinen kytkin

  Saada kiinnittimet, avainten on poistettava ja koriste-paneeli. Tätä varten ruuvimeisselillä tai ohut veitsellä koukku ensimmäinen avain ja poista se varovasti. Niin toinen. Poista seuraavaksi koristeellinen kansi. Joissakin malleissa, ne ruuvataan.

  Vedä mekanismi - se voidaan kiinnittää pinneleukoihin tai ruuveilla. Irrota johdot ja tarvittaessa purkaa vanha podrozetnik.

  Asennus elementeistä suljetussa ja avoin johdotus

  Asentamista kytkimet hiljattain rakennettu kodeissa alennetaan liitoselementin aiemmin pidettiin teho. Vanhassa talossa, joka on vanha johdotus on vaihdettava, on tarpeen tehdä uusi luetelmakohta ja asenna kaapeli. Ja avoimissa huoneissa sähkökaapeli syötetään kytkimen eristävän aaltoletkut, kaapelihyllyt.

  Menetelmää johdotuksen talossa riippuu, ja valitse kytkimen mallin, ja sen asennustapa. Laite, joka on sopiva avoin johdotus, koostuu kiinteästä Avainkilpi sisäinen mekanismi, joka eristää koristeellinen kansi. Suunnittelu ei ole piilossa syvennyksessä seinän ja täysin pinnan yläpuolella.

  Asennus alkaa asennuksen Avainkilpi - tasainen pohja. Se suoritetaan sopivilla kiinnityselimillä. Eri seinäpinnat voidaan käyttää ruuveja tai tappien, pultit, ruuvit.

  Edelleen, kun yhteys johdot on kiinnitetty kytkin mekanismi laittaa koristeellinen eristävä kansi. Uskotaan valmistaja on aukko syöttämiseksi johtimen. Itse kansi on kulunut piilottamalla mekanismi, ja kiinnitetään salvan.

  Soveltaa kaksivaiheista kytkin tupakoimattomille piilossa johdotus käytetään kotelot (kiinnityskehys) muodossa pientä astiaa. Seinä on leikattu aukko tai pieni painauma sopivan kokoisia.

  Asennettaessa, varmista, että laite on tallennettu tarkasti ilman vääristymiä. Kotelot voidaan asentaa lähelle - mikä tahansa haluttu määrä - ja kiinnitä käyttäen kipsi seoksia. Sitten kohti Avainkilpi ontto luetelmakohta riittävän perusteellista antaa lanka.

  Kuinka yhdistää sähköjohtoja

  Nivelet - heikoimpia linkkejä virtapiirin. Ei ole yllättävää, suurin osa ongelmista siellä tapahtuu.

  Kun yhdistää kytkimen harkita kaikkia tapoja ei tarvitse kytkeä, se on yleisin:

  1. Käsikirja kierre - hyvin yleinen menetelmä, joka vaatii eristäminen tämän jälkeen.
  2. Terminal Block - käytetään laajasti yhdistävänä. Se on kuparia päätelaitteiden, verhottu muovikotelossa.
  3. Pike - vaikka se auttaa luomaan laadukkaita kytkin, mutta prosessin monimutkaisuus ei edistä sen suosio.

  On sanottu lämpöä kutistua putken, joka suuresti auttaa eristämään yhteyden pistettä, ja jopa hieman vahvistaa niitä.

  Kytkentäkaavio ja vaihe-toiminta

  Vanhan järjestelmän sähköverkoissa, virtaa taloon sähkötaulun, on kaksijohtimisesti. Maapiirin on sijoitettu muuntajan, joka on kytketty nollajohtimeen. Huolimatta sen yksinkertaisuus, tämä menetelmä on merkittävä haitta - alhainen turvallisuuden.

  Liikennöimään kytkinkoteloon yhteiseen liitinlaatta (L) on kiinnitetty yksi vaihejohtimien kolmen kaapeliin. Lanka johtaa päätteelle reikään ja kiristä ruuvi. Kaksi muuta vaihe sähköjohdot on liitetty erillisiin liittimiin, ja sitten johtaa kytkentärasia ja kytketty vaiheiden lamput.

  kytkentäongelmien olisi erityiseen ruutuun. Se kätkee näkyvistä huolimaton kutoa ja toimii eristeenä. Oikea liitäntä kaapeleiden seuraavassa järjestyksessä:

  1. Johtimet johtavat lamppujen ja kahden faasin katkaisija, ja sähköisesti johti syöttölaatikkoon, poistaa eristävän pinnoitteen alueelta 2-3 cm.
  2. Liitä vaiheet tärkeimmät syöttökaapelin ja kytkin.
  3. Saapuva nollajohdin kytketään nollajohdin kalusteet.
  4. Vaihe, joka ulottuu kytkin puolestaan ​​kytketty vaiheeseen lähtevät johtimet valaisimia.

  Vain tarmonpesä johtavan kytkimen. Se on ehdottomasti kielletty liittää sen nollajohtimeen. Muutoin korvaa tavalliset hehkulamput voi olla vaarallista menettely.

  Mitä tahansa johtavaa parempi tarjonnan marginaali ylijäämä pinoamista rakenne. Se ei ole sallittua jättää avoimeksi lanka, jopa elementtejä. Kaikki puhdistettavat metallipinnat tulee huolellisesti eristettävä. Do it better tekstiili nauha.

  Esimerkki yhteys lähimpään pistorasiaan

  Otetaan esimerkiksi tapaus ohjauslaitteen yhdistää kaksi lamput seuraavaa mallia:

  Sijainti on lähellä pistorasiasta ja kytkin - yleinen tilanne pienten kotimaisten asuntoa. Mietitäänpä, miten yhdistää kaksinkertainen kytkin on tässä tapauksessa.

  Asennus kaksifaasisen virtauksen kytkin

  Hallita useita valaistuslaitteita eri huoneen osat, käyttää kaksivaiheisen tarkastuspiste kytkin. Se on samanlainen sisäinen mekaniikka kaksi walk-yhden-nappia, integroitu yleiseen koriste koteloon. On olemassa kaksi päätelaitteiden ryhmistä, jotka laukaisevat virtalähde, jossa on yksi pari sähköjohtoja toiseen.

  Kuinka asentaa:

  1. Vaihejohtimen asennusrasian asetetaan napoihin 1 ja 2 (oikealla), joka piiri on yhdistetty toisiinsa.
  2. Poiketa kytkin on neljä vaihetta, jotka johtavat laatikko, ja sitten toinen kytkin.
  3. Off-kytkin №2 jäte (ei rajan) kaksi vaihetta. Ne johtavat laatikko, jossa on yhdistetty kaksi riippumatonta johtimet johtavat kalusteet.

  Suorittaminen asennus on mahdollista suorittaa ensimmäinen yhdet johdot, ja sitten toinen, jotta ei sekoittaa niitä ylös, sillä tällöin kyseessä ei toimi.

  Getting sähköä

  Määrittämään, että johdotus tehdään uudessa järjestelmässä voidaan asentaa kaapelin. Se on kolmejohtimisella yksivaihejärjestelmissä tai kolmen vaiheen viisi-lanka teho. Yksi lankojen yhden vaiheen virtalähde vaihe on merkitty ruskea tai punainen, toinen - neutraali (nolla) on merkitty sinisellä, ja kolmas - maajohtimen leimatun keltainen-vihreä.

  Tunnistamisen helpottamiseksi käyttötarkoituksia aakkosnumeerinen värikoodattu:

  Ero tässä yhteydessä järjestelmä on edelleen suojajohdin PE, joka on lähtö suoraan valaisimet.

  Kun olet kytkenyt johdot toimintamekanismin niiden piirtää lähemmäs kehossa, ja sitten laittaa Avainkilpi. Kiinteä asennuskehikon avulla puristamalla tai pulttien. Käytettävä koriste kotelo ja avaimet.

  Videot auttavat riippumaton sähköasentajia

  Edullinen videoinstallaatio yksinkertainen piiri voit katsoa täältä:

  Asentamalla sähköjärjestelmän tai sen osia, on välttämätöntä pätevästi toteuttamaan edellä mainitut ohjeet. Jos on epäilyksiä oikeasta liittämisestä verkkoon valokytkin kaksi nappia, on parempi kääntyä ammattilainen.

  Sähköasentajia minulta merkityksetön. Olen kerran yrittänyt asettaa kytkin itselleen uuden kattokruunu. Mukaan minun idea kun virtanäppäin oli polttaa lamppu, ja kun toinen - kaikki loput. Mutta en yritä, en myöskään tee mitään polttaa tai poltetaan kaikki kerralla ja milloin tahansa virtanäppäin. Päätin itse enemmän tämän ei yhteyttä, silti sähköasentaja vaarallinen liiketoimintaa.

  Laitan valokatkaisin ja liittyy kaksi avainta. Omasta kokemuksesta voin sanoa varmasti, että jos et todellakaan ymmärrä johdot, se on parempi olla aloitteellisia. Ensi silmäyksellä, yhteys piiri on hyvin yksinkertainen, mutta itse asiassa on paljon vivahteita, ja jotta ei pahentaa asiaa, on parempi olla säästää rahaa ja kutsu sähköasentaja.

  Internetin tietosanakirja järjestelystä teknistä ylläpitoa verkkojen

 • Leave a Reply

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  You may use these HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  62 + = 67