Yksivaiheinen oikosulkumoottori

Yksivaiheinen oikosulkumoottori

§ 96. Yhden epätahtimoottorit

Yhden epätahtimoottorit käytetään yleisesti pieniä (jopa 1-2 kw). Tämä moottori eroaa tavanomaisen kolmivaiheinen, että se on sijoitettu staattorin yhden vaiheen käämitys. Näin ollen, mitkä tahansa kolme-vaiheoikosulkumoottorille voidaan käyttää yhden vaiheen. Roottorin yhden vaiheoikosulkumoottorille voi olla vaihe tai oikosulun käämitys.

Piirre yhden epätahtimoottorit on puuttuminen ensimmäisen tai käynnistysmomentin, eli. E. Kun moottori tällaisessa verkossa se pysyy paikallaan roottorin.

Jos alle vaikuttaa minkään ulkopuolisen voiman tuoda roottorin paikaltaan moottorin vääntömomentti kehittyy.

Puute aloitusaika on merkittävä haitta yhden epätahtimoottorit. Näin ollen, nämä moottorit on aina varustettu käynnistyslaitteen.

Jolloin saadaan ensimmäinen momentti voidaan sijoittaa kaksi staattorikäämitystä, joka on siirretty suhteessa toisiinsa puoli napajakoa (0 °). Nämä käämit on kytketty symmetrinen kaksivaiheinen verkko, eli. E. jännitteet käämeihin kelojen tulisi olla keskenään samanlaisia, ja ne siirretään neljäsosa ajan epätahdissa.

Tässä tapauksessa virrat kelojen läpi, tulee myös vaihesiirto neljäsosaa ajan, lisäksi spatiaalisen siirtymän kelojen tekee mahdolliseksi saada pyörivän magneettikentän. Läsnä pyörivän magneettikentän, moottorin tuottama vääntömomentti.

Yksinkertaisin kaksivaiheinen kela voidaan esittää muodossa kelat (Fig. 121), joiden akselit on siirretty tilaan 0 °. Jos nämä kelat, joilla on sama määrä kierroksia, ohittaa yhtä suuria ja jonka vaihe on siirtynyt neljäsosa jakson siniaalto virtaukset, t. E.

magneettikenttä kelojen myös sinimuotoinen ja vaiheeltaan neljäsosaa ajan, t. e.

vektori suunnattu akselia pitkin kelan A - X, ja vektori B - on kelan akselin In - Y.

Milloin tahansa, tuloksena magneettikenttä on yhtä suuri geometrinen summa magneettikentän kelat ja , t. e.

Näin ollen, tällä järjestelyllä tuloksena magneettikenttä on kaksi käämitys on vakio arvo on yhtä suuri amplitudi alalla yhden vaiheen.

Koska magneettikenttä tilassa ovat keskenään kohtisuorassa, muodostama kulma tuloksena kentän kela-akseli , määritetään ehto

jossa α = ωT t. e. välinen kulma tuloksena alalla ja pystyakseli vaihtelee lineaarisesti ajan ja näin ollen, vektori pyörii vakionopeudella

Mutta todellisuudessa, kaksivaiheisen verkko on yleensä poissa ja yksivaihemoottori käynnistys suoritetaan lukien kaksi kelaa yhteen yhteiseen niistä yhden vaiheen verkkoon. Tällaisissa olosuhteissa tuottamaan välinen vaihesiirtokulma virtojen kelat, suunnilleen yhtä suuri neljänneksen aikana, yksi kelat (työ), joka sisältyy verkon, joko suoraan tai lähtöaineena aktiivinen vastus, ja toisen käämin (käynnistys) - kautta induktiokelan (kuvio 122 a.) tai kondensaattori (kuvio 122, b.).

Alku käämi aktivoituu vain käynnistyksen vuorollaan. Tällä hetkellä, kun roottori olettaa tietyn nopeuden, alkaa käämitys on irti verkosta ja toimii yksivaihemoottori.

Alusta purkaminen sammutettu keskipakoisvoiman kytkimellä tai erityisiä rele.

Missä tahansa kolmen epätahtimoottori (Fig. 123 samoin) voidaan käyttää yhden vaiheen moottori. Toiminnassa, kolmivaiheinen kerta-vaihe työ- tai ensiökäämin, joka koostuu kahdesta sarjaan kytketystä kolmivaiheinen vaihe kytketään suoraan yksivaiheisen verkko, kolmannen vaiheen, joka on lähtö- tai apukäämi on sisällytetty samaan verkkoon liipaisimen - vastus (kuvio 123. , b), induktanssin (Fig. 123, c) tai kondensaattori (Fig. 123 g).

Pienitehoisemmissa Yksivaihemoottorit alkuna mutkainen käytetään oikosulussa käämit jotka asetetaan staattorin napojen. Staattorit Tällaisten moottoreiden toimivat avonapoja (Fig. 124) ja työ- kela sijoitetaan napojen kelan, kuten DC-magnetointi rullauskone.

Kukin napa on jaettu kahteen osaan, joista toinen on sijoitettu oikosulussa kela. Nämä kelat ovat virtaukset estävät kulun magneettivuon napakappaleen , jolloin magneettivuon napakappaleen Se saavuttaa enimmäisarvon aikaisemmin kuin osassa tangon . Näitä kahta eri virtausta vaihekiertämiseksi magneettikentän viritetään.

Oikosulussa kelat syntyy lisähäviöitä, joka pienenee. F. E. Moottori. Näin ollen tällainen menetelmä alkaa liikkua käytetään vain hyvin pieni kapasiteetti moottorit (jopa 100 ti), Jos k: n arvo. N. D. Ei ole etusijalla.

Ny kondensaattori moottori on yksivaiheinen oikosulkumoottori, jossa on kaksi käämiä staattorin ja korin roottorin (Fig. 125 samoin). Toisin kuin prosessi alkaa aikana yksivaihemoottoreihin kondensaattorin edellä, kondensaattorin (kaksi-vaihe) moottorit apukäämiltä on pitkäaikaiseen virran kulun, ja se pysyy aktiivisena ei ainoastaan ​​alussa-tahtimoottori, mutta myös käytön aikana. Läsnä pyörivän kentän kanssa moottorin parantaa toimivien ominaisuuksia tämän moottorin verrattuna yksi vaihe.

Pyöreä pyörivä magneettikenttä moottorin kondensaattori saadaan yhtäsuuruuden tapauksessa magnetointivirran voimien kaksi kelaa, magnetointi voima käämin K2 täytyy jättää magnetoimisvälineiden voiman kelan K1 on π / 2 ajan. Se on jossain tietyssä moottorin kuormituksella.

Kun kuormituksen muutoksen ehto on rikottu saada pyöreä pyörivä kenttä. Tässä tapauksessa, lisäksi pyöreän kenttä näkyy suoraan vastapäätä pyörivän kentän, joka luo jarrutusmomentti, joka vähentää koneen momenttia.

Yhä kapasitanssi ja virran kasvaessa, eli. E. lisätä moottorin kuormitusta, joka syntyy, kun pyöreän pyörivän kentän. Siten parantaa kapasiteettia kondensaattoripariston kasvaa suurin vääntömomentti koneen, suurin vääntömomentti siirtyy kohti suurempia kuormia, ts. E. Suuri dioja (Fig. 125, b).

Lisäämällä kapasitanssi myös lisää ja moottorin vääntömomentin. Lisääminen kuitenkin kondensaattorin kapasitanssin pankin toiminnan aikana on toivottavaa, koska se johtaa lasku nopeutta ja laskee. N. D. Moottori. Siksi kondensaattori moottorit toimivat kahdella kondensaattoripariston - jatkuvasti käytössä tai kapasitanssi CR ja alkaa kapasiteetti Cn, Sisältää ainoastaan ​​käynnistyksen moottorin nopeutta.

1. Selitä vaiheet epätahtimoottorin periaatetta.

2. Voi olla roottorin nopeus induktiomoottori suurempi kuin magneettikentän pyörimisnopeus?

3. Miten muuttaa pyörimissuuntaa roottorin moottorin?

4. Mikä on asynkroninen moottori, jossa liukurengasyksikkö ja lyhyen coclosed roottori?

5. Jos jännite putoaa 10%, missä määrin vähentävät vääntömomenttia moottorin?

6. Onko moottori laite on parantuneet alkaa ominaisuuksia?

7. Miten säätelee pyörimisnopeutta epätahtimoottorien?

8. Miksi on yhden vaiheoikosulkumoottorille ole tulokohdan?

9. Mitä tapaa aloittaa aikana yksivaihemoottoreihin tiedetään sinulle?

10. Voiko kolmen epätahtimoottori virtansa yksivaiheiseen verkkoon?

11. Miksi lauhdutin moottoreissa on kaksi akkua kondensaattorit?

Yksivaiheinen ja kaksivaiheinen asynkronimoottorit

Single-epätahtimoottorit - pienen kapasiteetin koneita, joka on muotoilu muistuttaa vastaavan kolmivaiheisen moottorit, joissa häkkikäämitty roottori.

Single-epätahtimoottorit eroavat kolmivaiheinen staattorilaitteen, jolloin raot magneettipiirissä käämitys on kaksivaiheinen, joka koostuu pää-, tai työskentelevät, vaihe-vaihe-alueella 120 el. astetta ja tulostaa symbolit liittimiin C1 ja C2, ja ylimääräinen tai alkaa, faasit vaiheen vyöhyke 60 e. C ja puristin tappi nimityksiä B1 ja B2 (Fig. 1).

Magneettinen akselit mutkaisilla vaiheita on siirretty toistensa suhteen pa kulma 0 = 90 e. astetta. Yksi työvaihe on liitetty sähköverkkoon vaihtojännitteen ei voi aiheuttaa roottorin, kun se herättää vaihtovirta magneettikentän kanssa kiinteän symmetria-akselin, tunnettu siitä harmonisesti vaihteleva magneettinen induktio ajan.

Kuva 1. Kytkentä kaavio yhden vaiheoikosulkumoottorille kanssa häkkikäämitty roottori.

Tämä kenttä voidaan esittää kaksi komponenttia - sama pyöreä magneettikentät eteenpäin ja taaksepäin sekvenssit pyörivän magneettikentän induktioiden, pyörivät vastakkaisiin suuntiin samalla nopeudella. Kuitenkin, jos alustavaa kiihtyvyys roottorin haluttuun suuntaan, kun se on kytketty päälle käyttövaiheessa jatkaa pyörimistä samaan suuntaan.

Tästä syystä käynnistää yhden vaiheen moottorin käynnistys roottorin kiihtyvyys painamalla käynnistyspainiketta, jolloin heräte virrat kaksi vaihetta staattorikäämitysten vaihetta on siirretty määrällä, joka riippuu parametreista vaiheensiirtimen Z, resistori, induktiivinen kela tai kondensaattori, ja elementit virtapiirit, jotka sisältävät käynnistin ja työvaiheen staattorikäämityksen. Nämä virrat indusoivat kone pyörivän magneettikentän magneettisen induktion ilmavälin, joka on säännöllisesti ja monotonisesti vaihtelee maksimi- ja minimiarvot, ja lopulta sen vektori on kuvattu ellipsi.

Tämä. elliptinen pyörivä magneettikenttä johtimien on oikosuljettu käämitys roottorin EMF ja virtaukset, jotka ovat vuorovaikutuksessa tämän alan antaa kiihtyvyys roottorin yhden vaiheen moottorin pyörimissuunnan alalla, ja se v.techenie muutaman sekunnin ulottuu melkein nimellisnopeudesta.

Vapauttamalla vapautuspainiketta kääntää moottori, jossa on kaksi-vaihe tilassa yhden vaiheen tukee edelleen vastaava komponentti vaihtuvan magneettikentän, joka on sen pyörimisen hieman ennen pyörivän roottorin liukuma.

Ajoissa käytöstä inrush vaihe staattorikäämit yhden vaiheen induktiomoottori virtalähteestä on tarpeen, koska sen rakenneratkaisut, joka tarjoaa ajoittainen toiminta - tyypillisesti korkeintaan 3, joka eliminoi pitkä pysyä sen kuormituksen johdosta tutkimatta ylikuumenemisen palamisen eristys vika.

Yhä toimivat yhdessä epätahtimoottorit, luotettavuutta edellyttäen asettamalla koteloon keskipakoisvoiman kytkin koneiden normaalisti suljettu yhteydet kytketään liittimiin merkinnöillä CC ja B2, ja lämpörele, jolla on sama koskettimilla on päätteet RT notaatio ja C1 (kuvio. 2c, d).

Keskipakopumppu kytkin katkaisee automaattisesti käynnistin vaihe staattorin käämitykset kytketty liittimiin B1 ja B2 merkintä silloin, kun roottorin nopeus lähellä nimellistä, kun terminen kytkin - kaksi vaihetta staattorikäämityksen virtalähteestä, kun lämmitys on edellä sallitut.

Taaksepäin pyörimistä roottorin saavutetaan kääntämällä virran suuntaa jonkin vaiheen staattorin käämien alussa kytkemällä liipaisinnapin ja permutaatiot metallilevyn moottorin liittimiin (Fig. 2a, b) tai vain permutaatio kahden samanlaisen levyjen (Fig. 2, d ).

Kuva 2. merkinnät pihdit staattorikäämityksen vaihe yksivaiheinen oikosulkumoottori häkkikäämivälineet ja niiden yhteys roottorin pyörimissuunnassa, a, a - oikea, b, g - vasemmalle.

Yksivaiheisten ja kolmivaiheisten induktiomoottoreiden teknisten ominaisuuksien vertailu

Single-epätahtimoottorit poikkeavat nimellistehosta kolmivaiheisen koneet alhainen useita käynnistysmomentti k n = M n / Mson ja lisääntynyt moninaisuus käynnistysvirta ki = Mi / Mson että Yksivaihemoottorit käynnistin staattorikäämitys faasi, jolla on korkea DC-vastus ja. alempi induktanssi kuin käyttövaiheessa ovat k n - 1,0-1,5 ja ki = 5-9.

Käynnistyvyyteen yhden epätahtimoottorit huonompi samanlaiset ominaisuudet kolmen epätahtimoottorit johtuu siitä, että käynnistyksen innoissaan yksivaiheinen koneita käynnistysvaiheessa staattorikäämityksen elliptinen pyörivän magneettikentän vastaa kahden epätasainen pyöreä pyörivä magneettikenttiä - eteen- ja taaksepäin, aiheuttaa jarrutusteho.

Valintaparametreja elementtien virtapiirejä ja käyttöä käynnistysvaiheessa staattorikäämityksen voidaan aikaansaada alussa pyöreän pyörivän magnetointi magneettikenttä, joka on mahdollinen, jos vaihemuunnetaan elementti muodostettu kondensaattori sopiva kapasitanssi.

Koska roottorin kiihtyvyys aiheuttaa konepiirien parametrien muutoksen, pyörivä magneettikenttä pyöreästä elliptisiin, mikä heikentää moottorin aloitusominaisuuksia. Siksi sähkömoottorin staattorikäämityksen käynnistysvaihe kytkeytyy manuaalisesti tai automaattisesti automaattisesti noin 0,8 nimellisnopeudella, minkä seurauksena moottori siirtyy yksivaiheiseen toimintaan.

Single-epätahtimoottorit kanssa alkaa kondensaattori on useita käynnistysmomentti KP = 1,7-2,4 ja moninaisuus alkuperäisen Syöksyvirta ki = 3-5.

Kaksivaiheiset asynkroniset moottorit

Kaksivaiheisissa asynkronimoottoreissa staattorin käämityksen molemmat vaiheet, joiden vaihealueet ovat 90 el. rakeet ovat työntekijöitä. Ne sijaitsevat staattorin magneettipiirin urissa siten, että niiden magneettiset akselit muodostavat 90 asteen kulman. astetta. Staattorin käämityksen nämä vaiheet eroavat toisistaan ​​paitsi kierrosten määrällä, myös nimellisjännitteillä ja virtauksilla, vaikka nimellistehoottorissa kokonaisteho on sama.

Staattorin käämityksen yhdessä vaiheessa kondensaattori Cp (kuvio 3, a) sijaitsee jatkuvasti, joka moottorin nimellistilojen olosuhteissa antaa kiertävän pyörivän magneettikentän virityksen. Tämän kondensaattorin kapasitanssi määritetään kaavalla:

jossa I1 ja #&66;1 - vastaavasti nykyisen ja vaihesiirto jännitteen ja virran välillä piirit staattorikäämityksen vaihe ilman kondensaattoria aikana pyöreän pyörivän magneettikentän, I ja U -, vastaavasti, AC taajuus ja jännite sähköverkosta, n - muuntosuhde - suhde tehokas määrä kierrosten staattorikäämityksen vaiheisiin, vastaavasti, jossa on kondensaattori ja ilman sitä, määritellään kaavalla

n = k об об2 w 2 / k об1 w 1

missä k об об2 ja k об1 - staattorin käämin vastaavien vaiheiden käämityskertoimet vuorojen w 2 ja w 1 lukumäärällä.

Jännite napojen kondensaattorin Uc, joka on kytketty sarjaan staattorin käämitys vaihe kahden vaiheoikosulkumoottorille, jossa on pyöreä pyörivä magneettikenttä yläpuolella verkon jännite U ja määritellään seuraavasti:

Siirtyminen moottorin kuormitukseen, joka on erilainen kuin nimellinen, seuraa pyörivän magneettikentän muutos, joka pyöreän sijaan muuttuu elliptiseksi. Tämä heikentää moottorin työskentelyominaisuuksia ja käynnistää alentamalla alkuperäisen käynnistysmomentin Mp: hen

Universal asynkroniset moottorit

Automaattisissa säätölaitteissa käytetään yleisiä asynkronimoottoreita - kolmivaiheisia, pienitehoisia koneita, jotka on kytketty kolmivaiheiseen tai yksivaiheiseen verkkoon. Kun yksivaiheisesta verkosta johdetaan moottoreiden käynnistys- ja käyttöominaisuudet ovat jonkin verran huonompia kuin käytettäessä niitä kolmivaiheisessa tilassa.

Universal epätahtimoottorit sarja UAD tuottaa kahden ja neljän napa, joka on kolmen vaiheen tila on nimellinen kapasiteetti on 1,5-70 wattia, ja yksi vaihe - 1-55 W ja toimii AC-jännitteen taajuus on 50 Hz: n tehokkuudella #&51; = 0,09-0,65.

Yksivaiheiset asynkroniset moottorit, joissa on halkaistu tai seulottu navat

Yhden-epätahtimoottorit split tai suojattu pylväät, kukin napa on jaettu kahteen syvä ura epätasainen osia, ja kantaa yksi käämitys, joka kattaa koko magneettinen napa, ja oikosuljetaan vuorotellen sijoitettu sen alaosaan.

Roottori näistä moottoreista on oikosulussa mutkainen. Kääntämällä staattorikäämityksen sinimuotoisen jännitteen mukana laitoksen siinä magnetointivirran ja vaihtuvan magneettikentän kanssa kiinteän symmetria-akselin, joka johtaa vastaaviin suljetun silmukan sähkömagneettisten kenttien ja virtaukset.

Vaikutuksen alaisena oikosuljettuun kääntyy virrat, jotka vastaavat niiden m. D. S, herättää magneettikentän, joka estää vahvistuminen ja heikkeneminen päämagneettikentän suojatussa osassa napa. Magneettikentän suojattu ja suojaamaton osien navat ovat epätahdissa ja aika, on siirretty avaruudessa, muodostavat tuloksena elliptinen pyörivän magneettikentän, joka liikkuu suunnassa magneettisen akselin neeranirovannoy napakappaleen magneettisen akselin sen suojattu osa.

Vuorovaikutus tämän alan kanssa indusoimia roottorikäämitykseen, aiheuttaa käynnistysmomentti M = (0,2-0,6) ja mnom roottorin kiihdytyksen nimellisnopeus, jos jarrutusmomentilla moottorin akselille ei ylitä alkuperäisestä momentista.

Lisäämiseksi alkuperäiseen hetkiä lähtö- ja enintään yhden vaiheoikosulkumoottorille suojattuja sauvat tai jaon niiden napojen magneettisen siirtää valmistettu teräslevystä, joka vastaa suunnilleen pyörivän magneettikentän pyöreään.

Split-pole-moottorit ovat peruuttamattomia laitteita, jotka mahdollistavat usein käynnistyksen, äkillisen pysäyttämisen ja voivat olla hidastetusti pitkään aikaan. Niitä valmistetaan kahdella ja neljän napaisella nimellisteholla 0,5 - 30 W ja parannetulla rakenteella jopa 300 W: n toiminta 50 Hz: n vaihtojänniteverkosta tehokkuudella #&51; Nom = 0,20 - 0,40.

Yksivaihemoottorit

Yksivaiheisia asynkronimoottoreita käytetään useimmiten kodinkoneissa. Tehonsyöttöjärjestelmä on rakennettu siten, että taloon toimitetaan vain yksivaiheinen sähköverkko. Siksi yksivaiheisia asynkronimoottoreita käytetään laajasti kotitalousverkoissa. Yksivaiheiset asynkroniset vaihtovirtamoottorit eroavat toisistaan ​​vankalla suunnittelullaan, alhaisilla kustannuksillaan, eivätkä ne vaadi huoltoa. Teollisuus tuottaa yksivaihemoottoreita pienikapasiteetille (jopa 0,5 kW). Niiden soveltamisalaan kuuluvat tuulettimet, jääkaapit, pesukoneiden rumpuja ja muita kodinkoneita, joissa ei tarvita suurta nopeutta.

Yksivaiheinen asynkronimoottori

Yksivaiheisella asynkronisella moottorilla on yleensä vähintään kaksi käämiä staattorissa. Toisistaan ​​siirrytään 90 sähkövirta-asteikolla, jotta saadaan alkamisnopeus, joista toinen toimii toimivaa, toinen aloituspäivänä. Moottoreita kutsutaan yksivaihemoottoreiksi, koska ne on suunniteltu toimimaan yhden vaiheen vaihtovirtaverkolla.

Lisäksi on olemassa monia järjestelmiä kolmivaihemoottoreiden syöttämiseksi yksivaiheisesta verkosta. Pyörivän magneettikentän aikaansaamiseksi alkukäämitys syötetään vaiheensiirtolaitteella, joka on vastus tai kondensaattori. Vastuksena käytetään joskus käytettävää alkukäämitystä, joka on haavoitettu ohuella langalla ja suurilla kierroksilla vastuksen lisäämiseksi. Moottoreissa, joissa on käynnistysvastus, magneettikenttä on elliptinen; moottoreissa, joissa on käynnistyskondensaattori, kenttä on lähempänä pyöreää. Välittömästi käynnistyksen jälkeen käynnistys käämitys kytkeytyy pois päältä ja moottori toimii yksivaiheisena yksikäämänä. Sen tuloksena oleva kenttä on jyrkästi elliptinen.

Tästä syystä yksivaihemoottoreissa on alhainen teho ja alhainen ylikuormitustila. Moottoreissa, joissa on jatkuvasti kytketty kondensaattori, jälkimmäisen kapasiteetti valitaan yleensä ehdoista pyöreän kentän tarjoamiseksi nimellistilaan. Aloitusominaisuuksien parantaminen rinnakkain käyttökondensaattori kun alkamisaika on kytketty käynnistyskondensaattori.

Helppokäyttöisissä sähkökäytöissä käytetään usein yksivaiheista AD: tä, jossa on suojatut navat. Tällaisissa moottoreissa apurungon roolia leikataan oikosulkukäyrillä, jotka on sijoitettu staattorin selkeästi ilmaistuihin napoihin. Koska päävaiheen (virityslaitteen) akseleiden ja käämityksen välinen tilakulma on paljon pienempi kuin 90 °, tämän moottorin kenttä on terävästi elliptinen. Siksi moottoreiden käynnistys - ja työskentelyominaisuudet suojattu pylväät alhainen. Single-epätahtimoottorit kanssa oikosuljettu roottorin: lisääntynyt vastus alkaa vaiheessa, joka alkaa jäähdyttimellä, kondensaattori, jossa on yksi ja muut, sekä moottorit suojattu navat. Yksivaiheinen induktiomoottori on sama toimintaperiaate kuin kolmen vaiheen moottori. Suurin haitta on enemmän alhainen käynnistysmomentti.

Toimintaperiaate yhden epätahtimoottorit

Yhden vaiheen asynkronisen sähkömoottori, sekä kolmivaiheisen, toimii periaate sähkömagneettisen induktion. On kuitenkin olemassa eroja:

- Yksivaihemoottorit toimivat tyypillisesti alhaisella jännitteellä 220 V;

- yksivaihemoottori staattorikentän ei pyöri;

Kunkin puoli-syklin siniaaltojännite merkki muuttuu ja vastaavasti negatiivisesta positiivisen muutoksen napa. Yhden vaiheen moottorit, staattorin kenttä on jatkuvasti suunnattu yhteen suuntaan, ja napa vaihtaa paikkaa kerran kussakin syklissä. Tämä selittää, miksi yhden vaiheen induktiomoottori ei käynnistetään samostoyatelno.Odnako, se voidaan suorittaa mekaanisesti, joka on kytketty roottorin akselin, jonka jälkeen välittömästi virran kytkemisen, kuten tehtiin vanha levysoitin. Nyt tapa ajaa ei koske, ja alku moottorit automaattisesti.

Rajoitukset yhden epätahtimoottorit

Käytettäessä Yksivaihemoottorit on muistettava, että on olemassa joitakin rajoituksia niiden soveltamisessa:

  • Yksivaihemoottorit ei voi käyttää tyhjäkäynnillä. Koska ne ovat erittäin ylikuumentunut pienillä kuormilla;
  • Sitä ei suositella käyttämään moottoria kuorman alla on 25% täydellä kuormalla;
  • Koska moottori pyörivän magneettikentän on epäsymmetrinen, niin koko nykyinen yhden tai kaksi kelaa voi ylittää koko virta verkkoon. Nämä virrat johtaa ylikuumenemiseen käämien ja niiden vajaatoiminta;

On tärkeää muistaa, että jännite alkaa kela moottori voi ylittää arvoa sähkönsyötön jännite. Tämä koskee myös symmetrinen toimintatapa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

99 − 90 =